Gå til sidens hovedinnhold

Dette er årets gründerkvinner i nord!

Innovasjon Norge tildeler pris:

Artikkelen er over 6 år gammel

Årets gründerkvinner i nord: Kjersti Eline Tønnesen Busch og Kriss Rokkan Iversen i SALT.

– Kriss og Kjersti er uredde og ambisiøse gründer – og utradisjonelle i måten de formidler kunnskap på, sa Karsten Nestvold, direktør for nordlandsavdelingen av Innovasjon Norge.
– Selskapet SALT Lofoten AS er nyskapende og har vekstpotensial. Ikke minst går de to gründerkvinnene foran som rollemodeller, noe vi har lagt vekt på i årets kåring.

LES OGSÅ: Blant de største ledertalentene
 

Anerkjennelse

Tirsdag overrakte Nestvold prisen for «årets gründerkvinne» i Nordland, Troms og Finnmark til de to gründerne. Blomster og 50 000 kroner skiftet hender. Hele kontorfellesskapet av kunnskapsbedrifter, som deler lokaler med SALT i Svolvær, applauderte.
– Da SALT først etablerte seg i 2010, var det mange her i Vågan som ikke skjønte hva det dreide seg om, sa kommunepolitiker Harald Hansen (leder i nærings- og planutvalget).
– Det er blitt mer og mer tydelig hvilken viktig bedrift dette er. Vi står overfor store utfordringer med arealfordelingen mellom de ulike kystnæringene. Her ser vi at SALT bidrar med viktig kunnskap.
 

Vekstpotensial

SALT gjør seg bemerket langt utover de nære kystområdene. Kunnskapsbedriften involverer seg nå både på Island og i Japan.
– Den norske forvaltningsmodellen er en merkevare som kan selges internasjonalt, sier Kriss Rokkan Iversen.
– En japansk forsker fortalte oss nylig: «Vi trenger et selskap som SALT i Japan», utbroderer Kjersti Eline Tønnesen Busch.
18. oktober skal de to presentere ideene sine for en jury i Oslo, ledet av Innovasjon Norges administrerende direktør. Da konkurreres det om en pris på en halv million kroner.
– Dette er en veldig oppløftende anerkjennelse, som inspirerer oss til å jobbe videre for kystens framtid, sier Rokkan Iversen.
– Vi vil vise ungdommen at det virkelig er ei framtid langs kysten, supplerer Tønnesen Busch.
Nærings- og fiskeridepartementet står bak prisen sammen med Innovasjon Norge.

LES OGSÅ: Storprosjekt til SALT

Kommentarer til denne saken