Tolv pokerkvelder i løpet av året - og den som har flest poeng til slutt er vinneren.

- Hvis man er veldig god, kan man faktisk vinne ved å delta på sju turneringer, men det er selvsagt lurt å være med fra starten for å sanke optimalt med poeng. Vi regner poeng fra 9 av 12 turnering, forklarer Kenneth Greger-Pettersen.

Det skal arrangeres en turnering hver måned i løpet av året, og i tillegg til at spillerne sanker seriepoeng, skal det kåres en turneringsvinner. Årets beste spiller får et reisegavekort til et sted  i Europa hvor det arrangeres pokerturering.

Poker på kaikanten

De tolv turneringene skal holdes i lokalene til Taste Depot på kaikanten i Svolvær. Greger-Pettersen som jobber i XXLofoten som driver lokalene, og han er glad for å få innpass på serveringsstedet som også brukes til teambuildingsaktiviteteter for bedrifter. 

- Vi har gjort noen tilpasninger og har fått inn 8 pokerbord, noe som gir oss en kapasitet på 72 spillere. Bordene har filt og vant etter pokerstandard og egner seg godt, forteller han.

Ifølge klubben er 65 personer forhåndspåmeldt og det er et tall de er kokfornøyd med.

- Det er rekord, fastslår Pettersen.

Startet i Gravermark

Kenneth Greger-Pettersen og brødrene startet NSOP i Gravermark i Vågan i 2010: Nøkkåsen Series of Poker.

- Etterhvert skjønte vi at seriespillet vi lagde er unikt i Norge, og dermed døpte vi klubben om til Norwegian Series of Poker. Flere andre klubber har kontaktet oss for å få bruke samme opplegg, og kongstanken vår er å skape et pokernettverk med norske eiere, sier Pettersen.

- Vi arrangerer kun gratisturneringer og følger lovverket som sier at vi kun kan ha sponsete premier. De som er med spiller for spenningens del, det er sosialt og artig, mener pokerentusiasten.

- Spilles det med solbriller og caps?

- Javisst, det hører med!

Les også: Håvard ble tidenes første nordnorske mester i poker

Les også: Delte bord med Triana og Linni