Gå til sidens hovedinnhold

Derfor kom Hurtigruta for tidlig til Lofoten i dag

Artikkelen er over 4 år gammel

Hurtigruta MS Trollfjord kom uvanlig tidlig til Svolvær torsdag 2. februar. Like før klokka 15.00 hørtes de velkjente klemtene fra fløyta i Svolvær, vel tre timer før tida på normal rute.

– Vi kommer til Svolvær for å ta opp ruta på syd etter verkstedopphold i Bremerhaven i Tyskland. Vi gikk derfra til Bergen og etter noen dager direkte til Svolvær. Den turen tok knappe to døgn. Vi dro fra Bergen tirsdag kveld og ankom Svolvær noen timer før beregnet ankomst, sier hotellsjef Truls Hoff, som inviterer folk ombord til åpnet skip.

– Vi har tom båt, ingen passasjerer og blir liggende i Svolvær i fem og en halv time før vi tar opp ruta på syd klokken halv ni. Vi har hengt opp plakat på gangveien at vi har åpent skip fram til avgang. Det er også en del som har spurt om de kan være med reisen sørover, og det er ikke noe problem. Nå har vi tatt opp ordinær rute og det åpent for alle å booke tur, sier hotellsjefen.

"Trollfjord" ble tatt ut av rute 3. januar og gikk fra Bergen og rett til Bremerhaven. Der ble den klassifisert på nytt. Det er en omfattende teknisk jobb, som alle skip må igjennom med jevne mellomrom.

 

– I tillegg til klassingene har vi fått skiftet propellblader og det som disse propellvingene er festet til, som kalles «podda". De nye propellene er mer miljøvennlig, gir mer kraftfor mindre drivstoff og de gir større manøvrering ved kai. Så det er både et miljø og teknisk framskritt, sier hotellsjefen, som er like fornøyd med det som er gjort i hotelldelen.

 

– Vi har skiftet tepper på alle fellesareal. Vasket ned hele skipet. En del av suitene har fått nye bad og nye tepper. Også dette har vært en omfattende jobb, sier Hoff, som håper mange vil benytte anledning til å ta seg en tur ombord di Svolvær.

Følg båttrafikken her!

Les også: Politiet om mann som falt fra hurtigruta: Ingen mistanke om noe kriminelt

 

Les også

Kan du navnet på alle hurtigrutene? Sjekk oversikten!

Kommentarer til denne saken