Hatefullt brev sendt til islamsk kultursenter

Redd: Brukerne avAl Hidaya kultursenter synes det var ubehagelig å få brevet i posten. F.V: Kamal Sidi; leder av senteret, Ali Hasani og Abdu Muostafa.

Redd: Brukerne avAl Hidaya kultursenter synes det var ubehagelig å få brevet i posten. F.V: Kamal Sidi; leder av senteret, Ali Hasani og Abdu Muostafa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag mottok Al Hidaya kultursenter i Svolvær et brev med flere hatefulle ytringer mot religonen islam og muslimer.

DEL

Kultursenteret, som ble etablert i Svolvær for over tre år siden, fikk fredag et brev, som fikk flere til å reagere.

- Vi henter posten hver dag. Idag da vi hentet posten fant vi et brev som inneholdt en brosjyre fra SIAN (Stopp islamifisering av Norge) og flere håndskrevne ark med hatefulle ytringer, og trusler mot barn og voksne, forteller Kamal Sidi, som er leder for kultursenteret, som slår fast at det er første gang de mottar et brev av denne typen.

- Det er første gang vi har fått noe som dette. Jeg trodde det var et vanlig brev, sier Abdu Muostafa, som var den som tok inn posten fredag.

Skaper frykt

Sidi er klar på at brevet skaper frykt.

- Når man ser innholdet blir man litt redd. Hensikten er kanskje å skape frykt, men man vet aldri hva som kan skje, sier han.

Han forteller at de har kommet til Norge og Lofoten for å leve i fred med andre mennesker.

- Vi ønsker at alle skal ha fred. Vi kom hit til Norge for å få fred, ikke for å islamifisere. Vi vil bidra i samfunnet og gjøre vår del, forklarer kultursenterlederen.

Han mener at det er viktig å få fram til folk at de ikke har skumle intensjoner med kultursenteret.

. Vi vil varsle folk om at det ikke er noe farlig her. Vi håper at resten av lokalsamfunnet vil støtte om oss i denne saken. Når vi blir truet blir samfunnet truet.

Tilkalte politiet

Da Lofotposten besøkte kultursenteret fredag ettermiddag var politiet kommet til stedet.

- Vi har rykket ut til moskeen, fordi at de har mottatt et brev med hatefulle ytringer. Vi er her for å ta forklaringer, forteller politibetjent ved Svolvær politistasjon Line Lysvold.

Politi: Politiet kom raskt til da Sidi ringte dem om trusselbrevet de hadde mottatt i posten.

Politi: Politiet kom raskt til da Sidi ringte dem om trusselbrevet de hadde mottatt i posten. Foto:

Politiet tok brevet med seg for videre etterforskning.

Sidi roser politiet.

- Jeg er glad for at politiet tok dette på alvor, og kom med en gang vi ringte, forteller han.

Brosjyre: Sammen med et håndskrevet brev mottok kultursenteret også en brosjyre fra SIAN.

Brosjyre: Sammen med et håndskrevet brev mottok kultursenteret også en brosjyre fra SIAN. Foto:

- Ikke SIAN

Avtroppende leder i SIAN, Stig Andersen er klar på at de ikke opererer med håndskrevne brev.

- Vi har ikke noe håndskrevet materiale. Det har jeg aldri hørt om. Det som er trykket på papir står vi inne for, sier han.

Han sier det er umulig å vite hvem som har sendt brevet til kultursenteret.

- Det kan være noen gærninger som holder med SIAN og som har skrevet ned sine egne meninger, eller noen fra den andre siden som ønsker å tilegne oss meninger.

Han liker ikke måten debatten foregår på.

- Det er umulig å vite hvem som har skrevet dette. Det jeg vet er at det er mange rare mennesker i Norge. Kranglingen blir større og det er ingen debatt. Hadde man kunne møttes for å få fram sine meninger, og fått forståelse for at at man har forskjellige meninger, hadde man sluppet at det blir mer segregering, mener Andersen.


Artikkeltags