Kommunen tillater ikke salg av nattmat på torget. Begrunnelse: Hærverk for 15 år siden

Daglig leder Svein-Erik Finholt sier han vil søke dispensasjon for å få selge nattmat fra Svolvær torg i helgene.

Daglig leder Svein-Erik Finholt sier han vil søke dispensasjon for å få selge nattmat fra Svolvær torg i helgene.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Svolvær Thaifood ønsker å selge nattmat til sultne gjester fra salgsbua på Svolvær torg, men det hindrer en gammel sak om hærverk.

DEL

Innehaver Pattareeya Finholt i Svolvær Thaifood og daglig leder Stein-Erik Finholt har anledning til å selge mat fra sin gatekjøkkenvogn på torget i Svolvær, men ikke etter kl. 22.00 hele uken lang.

– Vi ønsker å holde matsalget åpent fra 02.00 til 04.00 både natt til lørdag og natt til søndag, sier Stein-Erik Finholt.

Utenfor løypa

Han viser til at de har et fast restaurantlokale i Sivert Nilsens gate, men det ligger litt utenom den løypa som alle utelivsgjester tar etter at utestedene stenger i helgene.

Dyrekjøpt

For å få en mer lønnsom drift, har Svolvær Thaifood investert i en moderne vogn for matsalg, men investeringen kan være dyrekjøpt.

– Fordi kommunen ut fra dagens regelverk nekter oss salg av nattmat på Svolvær torg, sier Finholt, så er det litt krise for bedriften vår.

Han viser til at kommunen begrunner dette med at det for rundt 15 år siden var et tilfelle av hærverk mot ei gatekjøkkenvogn på gamle Svolvær torg.

– Jeg synes det er urimelig at man trekker fram en femten år gammel episode. Om noen gjør hærverk, eller opptrer uhøvisk og bråkete, så er det ikke på grunn av det vareutvalget vi skal omsette fra torgkjøkkenet vårt.

Urett

– Det blir å rette baker for smed å «straffe» oss med en slik gammel begrunnelse, sier Stein-Erik Finholt.

Han sier at et av de viktige momentene i denne saken er at kundene selv ønsker et slikt tilbud om nattmat på torget. Å selge thaimat fra det mobile gatekjøkkenet sier han mange har meldt tilbake, er veldig bra.

– Jeg har møtt argumenter om at dette bidrar til forsøpling, men det kan jeg ikke skjønne, for etter at vi stenger vil vi alltid rydde opp rundt utsalgsstedet, så den problemstillingen skulle ikke være noen hemsko, sier daglig leder Stein-Erik Finholt i Svolvær Thaifood til Lofotposten.

Kommunen

Leder Svein-Erik Skjønnås ved Servicetorget i Vågan kommune sier at dagens regler tilsier at det ikke er anledning å selge nattmat fra en salgssted på torget i Svolvær.

– Derfor må det søkes dispensasjon hos NPU for å få lov å holde nattåpent med torgsalg, og det ber vi bedriften søke om, sier saksbehandler Svein-Erik Skjønnås i en kommentar til at han i går måtte vise til reglene og politivedtekten da Svolvær Thaifood ba om at man fikk stå med utsalgsvognen sin på torget natterstid i helgene.

Artikkeltags