LIAS bruktbutikk har startet opp egen kafé i Svolvær

Avdelingsleder Ragnhild Krogh Magnussen sier kafedriften nå er i gang, så kundene får kjøpt både en kaffetår og kake under besøket.

Avdelingsleder Ragnhild Krogh Magnussen sier kafedriften nå er i gang, så kundene får kjøpt både en kaffetår og kake under besøket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

LIAS har hatt planer om dette tilbudet lenge, og mandag åpnet bedriften kafelokalet sitt i Svolvær.

DEL

Avdelingsleder Ragnhild Krogh Magnussen ved LIAS bruktbutikk flyttet 1. november i fjor inn i nye lokaler, der Kontorspar tidligere var i den tidligere trafikklaggården i Vorsetøyveien.

– Der vi var før hadde vi ikke plass til noen kafedrift, men ideen kom allerede den gang. Nå har vi plass nok, og det ble derfor jobbet med å realisere kafeen i sommer, og 1. oktober kunne vi åpne den for første gang, sier Ragnhild.

Hun sier at det har vært et scoop for bruktbutikken å flytte til de nye lokalene. Man var veldig spent på om dette ville føre til at det kom færre kunder, og givere av brukte ting. Men det motsatte har skjedd. Man har fått bedre plass, bedre oversikt for kunder, og både gode parkeringsforhold og lettere tilgang for dem som skal levere ting hit.

– At vi bare en måned før ettårsdagen i Vorsetøyveien kan åpne også kafeen, er veldig bra for oss. Det gjør at de som jobber her får flere typer oppgaver.

– Vi er to fast ansatte, mens vel ti personer i tillegg får arbeidstrening gjennom LIAS her, så kafedriften gir en mer allsidig arbeidstrening for alle, og bedre trivsel for alle av den grunn.

– Det var veldig mange kunder innom 1. oktober da kafeen åpnet. Og vi fikk tilbakemeldinger på at det å ha et sted å ta seg en kopp kaffe og et kakestykke mens man er på bruktshopping hos oss, er et flott tiltak, sier avdelingsleder Ragnhild Krogh Magnussen til Lofotposten.

Artikkeltags