Gå til sidens hovedinnhold

- Det er lurt å lære seg og svømme

Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag starter Svømmeaksjonen i Svolvær, der målgruppen er barn i 5-7-årsalderen.

– Det er både lurt og morsomt å beherske svømmekunsten. Derfor er vi veldig glade for at de initiativene som er tatt i SIL Svømming, eller Svolvær Svømmeklubb om du vil, har slått så godt an.

Det sier hovedinstruktør Mariann Håkonsen til Lofotposten. Hun har åtte års erfaring, men begynte ikke som svømmetalenter flest i 4-5-årsalderen.

– Jeg var faktisk 11 år før jeg valgte bort all annen idrett, sier den snart tyve år gamle haldenseren.

Når Svømmeaksjonen arrangeres neste uke, er det Guri Tønseth som blir hovedinstruktør. Interessen er så stor at klubben trolig må sette opp tre grupper a 15 i hver. Forøvrig skjer påmelding via svolværsvom@gmail.com

- God oppslutning

Også Karianne Steen, trener i klubben, og interessert i det som skjer, synes oppslutningen har vært bra.

– Gjensidigstiftelsen gir oss 10.000 kroner per kurs, noe som gir oss 30.000 for vår medvirkning i Svømmeaksjonen. Vi trenger penger for å utdanne nye instruktører, og våre 45 klubbmedlemmer mellom 6 og 15 år får sjansen til å dra på flere stevner etter at de hittil har svømt på Sortland og i Tromsø, sier Karianne Steen.

Tidlig på 1970-tallet opprettet Svolvær IL svømmegruppe da Svolvær barne- og ungdomsskole ble bygd med 25 meters basseng. Men det hele døde hen, for så å komme i gang igjen for noen år siden.

Trenger nye trenere

I august kom Mariann Håkonsen med sin kompetanse fra Halden Svømmeklubb og Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø. Etter et knapt år som hovedinstruktør skal hun forlate byen, og Karianne Steen håper å få tak i nye trenere.

– Vi er på utkikk, og lover kursing for de som er interesserte, sier hun.

Og Mariann Håkonsen legger til:

– Vi er i ferd med å bygge opp en god rekruttering. Vi kan love de som kommer til et flott miljø og spennende timer i bassenget, sier hun.

Kommentarer til denne saken