Streket over hovedstadsskilt - igjen

VElkommen: Det ser ikke ut som alle er enig i at Svolvær er Lofotens hovedstad. Foto: Bjørnar Larsen

VElkommen: Det ser ikke ut som alle er enig i at Svolvær er Lofotens hovedstad. Foto: Bjørnar Larsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skiltet som forteller at Svolvær er hovedstaden i Lofoten har blitt malt over. I tillegg er det aldri søkt om hos Statens vegvesen.

DEL

Like før Børvågtunnelen ved innkjøringen til Svolvær står skiltet som forteller at du er på vei til Lofotens hovedstad. Noen er tydeligvis uenig i budskapet som står på skiltet og har tatt seg friheten til å male over dette bokstavene. Nå viser det seg at det er ulovlig satt opp.


– Det er ikke første gang skiltet har blitt malt over, sier leder av teknisk drift i Vågan kommune, Svein Christiansen.


– For å si det slik, så er ikke dette det mest prioriterte skiltet vårt, men vi blir vel nødt til å dra bort dit for å se på det. Så får vi ta det ned og undersøke om vi skal sette det opp igjen, fortsetter han.

Ulovlig skilt

Da Lofotposten spurte Statens vegvesen om hva de har tenkt å gjøre med saken viste det seg at skiltet er satt opp ulovlig.


– Det er vel ikke søkt om å få lov til å ha det skiltet stående. Alle skilt som vegvesenet ikke har satt opp skal det søkes om, sier Jon Roger Sørvang.


Skilt som blir satt opp uten at det er vegvesenet som gjør det skal søkes om, noe som altså ikke har blitt gjort i dette tilfellet.


– Ulovlige skilt skal fjernes. Men det der har stått så lenge nå, uten at det har blitt fjernet, så vi kommer neppe til å gjøre noe med det, fortsetter Sørvang.


– Vil du anbefale kommunen å søke?


– Ja, alle skilt som kommunen ønsker å sette opp på vårt veiområde må søkes om.

– Ingen formell søknad

Svein Christiansen mener å huske at det var dialog med vegvesenet da skiltet i sin tid ble satt opp.


– Vi hørte med dem for å finne ut hvor den beste plasseringen var. Slik at det ikke skulle dra fokus vekk fra andre viktige skilt. Det kan stemme at det ikke ble sendt inn noen formell søknad om å sette opp skiltet, men det var som sagt en prat om det.


Nå skal kommunen vurdere hva de skal gjøre videre i saken.
 

– Vi må ta en prat med vegvesenet når vi har fått fikset skiltet, og om vi skal sette det opp igjen. Da får vi sende inn en skikkelig søknad slik at ting blir riktig, sier Christiansen.
 

Tiden vil vise om det er siste gang dette skiltet blir utsatt for hærverk.

Artikkeltags