Søndag ankom filmstjernene i storfilmen Downsizing som denne uken skal spilles inn i Trollfjorden. Matt Damon landet med et charteret Widerøe-fly på Svolvær lufthavn i 15.00-tiden søndag. Superstjernen gikk rett fra flyet til et helikopter, men hadde et bredt smil om munnen, mens han pekte på omgivelsene. Damon likte tilsynelatende det han så, og tok seg også tid til å ta bilder med de ansatte på flyplassene, samt helikopterpiloten, før helikopteret fløy videre til skipet «Edda Fides» i Svolvær havn, hvor han skal bo de neste dagene.

Les også: Stjerneprodusent til Lofotposten: - Kunne tenkt meg å flyttet hit

- Matt sa han hadde hatt en fin flytur fra Oslo. De fløy en sightseeing-tur over Lofoten, og fikk blant annet se Henningsvær og Trollfjorden før de landet. Han sa det han fikk se av Lofoten var fantastisk fint, forteller Terje Sundklakk ved Svolvær Lufthavn.

Med seg på flyet hadde han to venner.

- Crewet på flyet sa at både Matt og vennen var utrolig hyggelig, sier Sundklakk.

Les også: Superstjerne om Lofoten: - Fantastisk å være her!

En annen av dem som fikk møte superstjernen innenfor inngjerdingen var Reidar Isaksen i helikopterfirmaet Orange Aerial.

– Han var i godt humør, og sa bare «All right, guys» på forespørsel om en selfie. Han virket som en veldig fin fyr, og gjorde ikke noe mer av seg en meg og deg, forteller Isaksen, som skal være med å filme sekvenser til filmen fra helikopter.

For Svolværinger kan det bli vanskelig å få et glimt av superstjernen. Skipet "Edda Fides" med hele filmcrewet satte kursen mot Trollfjorden kvart over ti søndag kveld.