Tør du stille på triatlon?

Har du tæl? Paul Klausen (Stamina) Frank Hagen (The Arctic Triple), Brit-Karin Walsøe (Stamina) og Marianne Steffensen Kielland (Lofotposten) inviterer deg til å nominere noen du kjenner - eller deg selv - til å delta på Team Tæl. Foto: Kristian Rothli

Har du tæl? Paul Klausen (Stamina) Frank Hagen (The Arctic Triple), Brit-Karin Walsøe (Stamina) og Marianne Steffensen Kielland (Lofotposten) inviterer deg til å nominere noen du kjenner - eller deg selv - til å delta på Team Tæl. Foto: Kristian Rothli

Kjenner du noen som har lyst på en skikkelig utfordring, eller kanskje trenger du en selv? Nå har du sjansen til å bli med på «Team Tæl».

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Sammen med The Arctic Triple og Stamina inviterer Lofotposten våre lesere til å nominere noen som går med en triatlet i magen.

– Lofotposten har tidligere arrangert skrittellerkonkurranser, og vi har vært i Tromsø med over 80 deltakere fra Team Lofoten på startstreken under Midnight Sun Marathon. Å få Lofoten i bevegelse har vært en del av vår aktive profil i flere år. Vi synes dette er en artig ide som det er spennende å få være med på, sier sjefredaktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland.

– Ta utfordringen!

I august 2017 arrangerer The Arctic Triple Lofoten Triathlon for andre gang. Vi søker nå fire deltakere fra Lofoten som går med en triatlet i magen – og som har lyst å være en del av et lag som sammen trener mot et felles mål: Lofoten Triathlon olympisk distanse i august.

Foto:Kai-Otto Melau/The Arctic Triple

Foto:Kai-Otto Melau/The Arctic Triple Foto:

– Jeg var selv med på triatlon i august og syntes det var utrolig artig. Jeg kan virkelig anbefale å ta fatt på en slik utfordring. Jeg har opplevd hvordan det er å sette seg et mål og jobbe målrettet mot det. Å nå målet ga meg utrolig mye. Det hadde vært morsomt å finne folk i Lofoten som kjenner på at det hadde vært spennende å ta en slik utfordring, sier Paul Klausen hos Stamina i Svolvær.

Dette får deltakerne

De fire deltakerne som blir plukket ut til å representere Team Tæl har åtte måneder på å jobbe målrettet mot Lofoten Triathlon i august.

Foto:

De som blir valgt ut får personlig trener hos Stamina fra midten av januar frem mot konkurransedagen. Gratis startplass både på Lofoten Triathlon olympisk distanse samt 24km på Lofoten Ultratrail dersom man vil varme opp med deltakelse der. I tillegg kommer Kringla til å sponser sunn mat.

Deltakerne må være over 18 år og bo i Lofoten. Det er ønskelig med spredning i alder og geografisk på deltakerne.

– Vi ønsker personer som ikke nødvendigvis er i veldig god form i dag, men det er en fordel om man har trent litt tidligere. Det viktigste er at man er motivert til å kjempe mot et mål. Det skal være en ufordring. Det er også en fordel at deltakerne byr litt på seg selv, sier Staminas Brit-Karin Walsøe, med henblikk på at avisen kommer til å følge deltakerne frem mot målet.

–Tror mange har lyst

Innehaver og daglig leder av The Arctic Triple, Frank Hagen, tente umiddelbart på ideen.

– Det er et folkehelseperspektiv over dette. Jeg tror nok det er mange som har lyst, men som kanskje er usikre på om de klarer det. Har du lyst på en utfordring, men er usikker og trenger hjelp til å komme i gang er dette virkelig noe for deg, sier Hagen.

Foto:

Stamina Tor-Inge Nikolaisen vil fungere som personlig trener for deltakerne. Han vil sette sammen et treningsprogram som utøverne kan følge frem mot konkurransen. I tillegg vil leder av Lofoten Triathlonklubb, Ronnie Maas Pedersen, ta imot deltakerne og bistå med sin kunnskap.

Målet er å gjennomføre

Deltakerne må selv ha svømmedrakt, sykkel og joggesko. I korte trekk: Alt annet blir lagt til rette, og målet er å gjennomføre olympisk distanse av Lofoten Triathlon.

– Og ikke minst: De vil være del av et lag som blir løftet frem. Det eneste kravet som stilles er at de er villige til å jobbe hardt for å nå målet, sier Steffensen Kielland.

Og hvis noen trenger en ekstra gulrot som motivasjon kommer triatlonguru Allan Hovda til Lofoten i mars og vil lede en treningsøkt sammen med Team Tæl.

Kjenner du noen som tør å by på seg selv, har motivasjon til å trene frem mot et mål og litt glimt i øyet? Frem til 9. januar kan du gå inn på nominere noen – eller deg selv ved å trykke på denne linken.

Gjenopplev stemningen og prestasjonene fra Arctic Triple anno 2016:

Bildeserie

Lofoten Triathlon, fredagens olympiske distanse

Bildeserie

Lofoten Triathlon 2016, extreme-distanse

Bildeserie

Bilder fra Lofoten Ultra-trail 2016

Deltakerne i 50 miles løpet var klokken 0900 lørdag klare til start ved Vikingmuseet..

Artikkeltags