Politiet tok malesakene fatt for å gjøre det tryggere for fotgjengerne

Gangfelt oppmales: Maichel Lind i politiidrettslaget sier fotgjengerovergangene for skoleungene ved Svolvær skole nå vises klart og tydelig etter innsatsen i godværet torsdag kveld. Både bilister og fotgjengere må vise hensyn og trafikkultur i området, oppfordrer han.  Foto: Knut Johansen

Gangfelt oppmales: Maichel Lind i politiidrettslaget sier fotgjengerovergangene for skoleungene ved Svolvær skole nå vises klart og tydelig etter innsatsen i godværet torsdag kveld. Både bilister og fotgjengere må vise hensyn og trafikkultur i området, oppfordrer han. Foto: Knut Johansen

Artikkelen er over 1 år gammel

Tryggheten for de myke trafikantene er viktig, og da er synligheten av fotgjengerovergangene viktig for bilistene.

DEL

Etter en lang vinter med slitasje av piggdekk, vær og vind, så er det et skrantende malingssyn å se på mange fotgjengeroverganger i bybildet i Svolvær. Og enkelte steder er de trygge gangfeltene helt uten maling. Slikt skaper ikke trygghet, og det ønsket de ivrige medlemmene i politiidrettslaget ved Svolvær politistasjon å gjøre noe med i fjor. Så da tok de dugnaden med å male opp de kommunale fotgjengerovergangene i sentrum av Svolvær.

Det samme er de i gang med i år, og torsdag hadde de en flott dugnad utenfor Svolvær skole, der et stort antall overganger fikk fornyet oppmerkingen.

Gjør det for fotgjengerne

Maichel Lind i politiidrettslaget sier til Lofotposten at idrettslaget ikke gjør dette gratis for kommunen, men at det like mye er en ideell grunn bak dette fra medlemmenes side.

– Synlige gangfelter er viktig også for bilistene, for i gangfeltene skal de myke trafikantene føle seg trygge. Der er de vernet, for det er en av stedene i trafikken der vikeplikten for bilistene er absolutt.

Å vise hensyn og tegn i god tid ved å senke farten inn mot gangfeltene, er noe alle førere skal gjøre. Å kjøre varsomt slik at skoleungene ikke minst kan krysse trygt, er et ansvar alle bak rattet har.

Hensyn

Men også fotgjengerne skal vise aktsomhet og oppføre seg hensynsfullt. Det betyr at man ikke bare bråvender og løper ut i gangfeltet. Man må synliggjøre at nå tenker man å krysse gangfeltet, eller fotgjengerovergangen om man vil.

Det gjør det tryggere også for bilisten som den andre part i trafikkbildet.

– Vi har ventet på godværet, og veiene var tørre og fine torsdag etter regnet i et par timer på 17. mai, så da valgte vi å gå i gang med oppmalingen rundt Svolvær skole. Det er ennå en måned til skoleslutt, så nå vises alle overgangene godt i området ved Svolvær skole.

Maichel Lind sier at medlemmene også skal fortsette jobben med å male opp gangfeltene ellers i byen, men at dette er avhengig av både jobbsituasjon, været og liten trafikkmengde. Derfor gjør man dette på kveldstid, sier han.

Nybyveien: Holandkrysset har nå fått oppmerket gangfelt ved innkjøringen til bydelen Nybyen.

Nybyveien: Holandkrysset har nå fått oppmerket gangfelt ved innkjøringen til bydelen Nybyen.

Artikkeltags