Sjekk det vanvittige sykkelhoppet på Svolværgeita!

Eirik Ulltgang (26) hopper med sykkel på Svolværgeita

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg har mer kontroll på sykkel enn til beins, sier Eirik Ulltang (26).

DEL

I løpet av sommeren har flere gjort spektakulære sprang fra det ene hornet til det andre på Svolværgeita. Ulltang er profesjonell trialsyklist, og kunne i forrige uke smykke seg med tittelen som førstemann til å hoppe på Geita med sykkel.

– Jeg visste at jeg var i stand til å gjøre det, og for meg handler det om å gjøre noe ingen andre har gjort før, sier Ulltang på spørsmål om hvorfor han ville gjennomføre stuntet.

Førstemann: Med dette spranget på to hjul fra det ene hornet til det andre, er Eirik Ulltang førstemann på Svolværgeita på sykkel. Alle Foto: Martin Innerdal Dalen

Førstemann: Med dette spranget på to hjul fra det ene hornet til det andre, er Eirik Ulltang førstemann på Svolværgeita på sykkel. Alle Foto: Martin Innerdal Dalen Foto:

Ble stående en time

Spranget har han planlagt i to år. Med sykkelen festet til sekken, klatret trialsyklisten fra Hardanger opp de 355 meterne til hornene. Ulltang forteller at det var et luftig syn som møtte ham på toppen, og at han ble stående nesten en time før han la på sprang.

– Jeg sto helt til jeg hadde eliminert omgivelsene, og bare så hornene. Til slutt fikk jeg beskjed om at jeg måtte hoppe, fordi følget hadde mistet følelsen i beina, sier Ulltang.

På vei opp: Her klatrer Eirik Ulltang opp på Svolværgeita med sykkelen på ryggen.

På vei opp: Her klatrer Eirik Ulltang opp på Svolværgeita med sykkelen på ryggen.

Da var det ingen vei tilbake, og trialsyklisten hoppet mellom hornene på to hjul som førstemann i historien.

– Jeg husker ikke helt hvordan det føltes, men det var i alle fall en stor lettelse. Spranget var mer komplisert enn jeg hadde forestilt meg, sier Ulltang, og legger til at han satt igjen med en solid mestringsfølelse etter å ha landa trygt på andre siden.

– Da var det bare å få beina fort ned på jorda igjen, ler han.

Sikkerhet i høysetet

Ulltang har bitt seg merke i at flere slenger rundt seg med kommentarer om hva det neste blir, og hvor lite respekt de som driver med slike stunt har for eget liv.

– Dette stuntet er veldig tett opp mot hva trialsykling handler om. Kjernen i sporten er å passere hinder, og jeg visste at jeg var i stand til å gjøre det, sier Ulltang.

Mektig: Synet av den majestetiske Svolværgeita er mektig.

Mektig: Synet av den majestetiske Svolværgeita er mektig.

Han peker videre på at sikkerheten er i høysetet.

– Det er ingen reell risiko i og med at du er så godt sikret. Den eneste risikoen var at jeg måtte ha et ganske slakt tau for å kunne hoppe over med sykkel, sier Ulltang, og legger til;

– Hvis man ikke kan gjøre slike stunt med en sånn sikring, kan man ikke gjøre noe som helst som inneholder en viss risiko.

Kommer tilbake

Kontroll: Ulltang føler at han har mer kontroll på sykkelen enn på beina.

Kontroll: Ulltang føler at han har mer kontroll på sykkelen enn på beina.

Ulltang forteller videre at sykkelen er en del av kroppen hans, og at der folk går, kan han sykle. For trialsyklisten var det første gang han var i Lofoten.

– Første gang i Lofoten, men langt ifra siste. Det var utrolig fint å sykle på steinene langs sjøen klokka tre på natta. Jeg kommer tilbake, forsikrer Ulltang avslutningsvis.

Les også: Ukjente gjør farlige veivalg for å komme seg til Geita

Les også: Det kryr av folk i Geita - noen burde absolutt ikke vært der

Artikkeltags