Gå til sidens hovedinnhold

Fersk svømmeklubb med god rekruttering

Svolvær IL Svømming

Artikkelen er over 5 år gammel

Mariann Håkonsen og Karianne Steen i Svolvær IL Svømming ser med glede at stadig flere ønsker organisert svømmetrening.

- Vi er nå kommet så langt i utviklingen av svømmeklubben at vi har vært på rekruttstevne på Sortland, og der vant vi mix- stafetten, stråler Karianne Steen i Svolvær IL Svømming.

Klubben startet opp for få år siden, og i første omgang tilbød klubben vanntilvenning og trening for de minste barna. Etter hvert har interessen for svømming økt, og nye tilbud har oppstått. I dag trener fire grupper i bassenget.

Trenger instruktører

De yngste, de som går i barnehage, er i gruppen «Hval». Her møter 14 stykker jevnlig og hovedfokus er vanntilvenning, og det å føle seg trygg i vannet.

Gruppen «Pingvin» består av barn som går i de første klassene på skolen. Denne gruppen teller også 14 personer. «Pingvinene» driver også mye med vanntilvenning, men har også enkle øvelser som å gli i vannet og å lære enkle teknikker innenfor crawl og ryggsvømming. Men mest er det lek.

Gruppen «Sel» teller 10 stykker, og disse er har fokus på basisøvelsene dykke, flyte, gli , puste og hopp.

Karianne Steen har hovedansvaret for disse gruppene.

- Vi har, bare siden i vår, opplevd en stekt økning i antall barn som ønsker å drive med svømming. Det er vi veldig glade for, og vi håper nå at flere voksne vil melde seg som instruktører. Jeg har god hjelp i Michael Lind, Line Lysvold, Trygve Steen og Børge Høyvik , og mange foreldrene stiller opp. Men vi trenger flere, og til vinteren tilbyr vi gratis instruktørkurs, og da håper vi flere melder seg. Klubben er ung, og vi trenger å bygge opp et korps av trenere, styremedlemmer og andre hjelpere, slik at vi kan gi et godt tilbud etter hvert som klubben vokser, smiler Steen, som er spesielt glad over at Mariann Håkonsen har meldt seg som trener.

Ny trener

Mariann er fra Halden, og er tidligere svømmer. Hun er for tiden elev ved Lofoten Folkehøgskolen i Kabelvåg, og har tatt ansvar for de eldste svømmerne, de som er i klassen «Konkurranse».

- Vi trener en del på teknikk og prøver å forberede oss best mulig til fremtidige svømmestevner. I november skal vi til Andenes, og det gleder vi oss veldig til, sier hun.

Hun forteller videre at det er viktig å ha noe å se frem til for å skape motivasjon for å trene.

- Det er også veldig sosialt. Man får lett venner gjennom å drive med svømming, smiler hun.

Kariann Steen tilføyer at svømmerne fra Svolvær er blitt veldig godt mottatt av de andre svømmeklubbene i nærområdet.

- Vi har allerede avtalt samarbeid med Sortland svømmeklubb, og har vært på trenigsamling sammen med dem. De andre klubbene har også vært veldig hjelpsomme ovenfor oss, sier hun.

Svolvær IL Svømming satser også på å arrangere svømmestevne i Svolvær, om ikke alt for lenge.

- Det blir spennende, smiler svømmetrenerne i SIL Svømming.

" Vi er nå kommet så langt i utviklingen av svømmeklubben at vi har vært på rekruttstevne på Sortland, og der vant vi mix- stafetten

Karianne Steen

Kommentarer til denne saken