Enstemmig vedtatt å beholde funksjonene ved sykehuset i Lofoten: - Helt fantastisk!

Enstemmig: Fra venstre: Odd Roger Enoksen (nestleder), Hulda Gunnlaugsdottir (styreleder), Olav Farstad (styremedlem), Are Johansen (aksjonsgruppa), Elisabeth Holand (aksjonsgruppa), Paul Martin Strand (direktør NLSH), Beate Sørslett (medisinsk direktør NLSH). Foto: Privat

Enstemmig: Fra venstre: Odd Roger Enoksen (nestleder), Hulda Gunnlaugsdottir (styreleder), Olav Farstad (styremedlem), Are Johansen (aksjonsgruppa), Elisabeth Holand (aksjonsgruppa), Paul Martin Strand (direktør NLSH), Beate Sørslett (medisinsk direktør NLSH). Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Direktørens innstilling om å beholde funksjonene som er ved Nordlandssykehuset Lofoten i dag, ble enstemmig vedtatt.

DEL

Tirsdags formiddag behandlet Nordlandssykehuset Helse- og sykehusplanen, hvor blant annet saken om kirurgisk akuttberedskap og elektiv kirurgi med berørte fagområder for Nordlandssykehuset Lofoten var oppe.

Les også: Ammepris til føden

Les også: Prosjektgruppe vil styrke Lofoten sykehus

Les også: - Fullt mulig å bygge sterke fagmiljø i Lofoten

– Helt fantastisk

Elisabeth Holand og Are Johansen fra Aksjonsgruppa for Lofoten sykehus var til stede, og kunne tirsdag ettermiddag juble over at saken ble enstemmig vedtatt etter direktørens innstilling.

– Det er helt fantastisk. Vi er kjempefornøyde, sier Holand, og roser samtidig arbeidsgruppa som er sterkt faglig sammensatt, og som deler samme oppfatning som aksjonsgruppa og ser behovet for å beholde og videreutvikle tjenestene som er ved sykehuset i Lofoten i dag.

Direktørens anbefaling er at Nordlandssykehuset Lofoten skal være et akuttsykehus med vurderings. og stabiliseringskompetanse, med mulighet for akuttkirurgi og mottak av traumepasienter i tråd med regional traumeplan. I tillegg anbefales dagens organisering av fødetilbud og gynekologi videreført.

– Alle var enige om at dette måtte videreføres og ingen hadde motforestillinger. Det er helt essensielt at dette ble enstemmig vedtatt, sier Holand.

Vil sikre rekruttering

Saken skal igjen behandles i Helse Nord den 18. april i et ekstraordinært styremøte hvor en endelig avgjørelse skal bli tatt. Også da skal Holand og Johansen være til stede, og Holand har stor tro på positive tilbakemeldinger også her.

– For oss er det viktig å poengtere hvor viktig det er å få litt ro rundt dette for å sikre videre rekruttering og et framtidig tilbud. Uroen påvirker videre rekruttering i den grad at det er vanskelig å fylle for eksempel legestillinger så lenge man ikke vet om akuttberedskapen videreføres. Det har vært ei utfordring, sier Holand.

Videre forteller hun at med tanke på den positive innstillingen tirsdag formiddag, har hun nå stor tro på at dette går veien.

– Direktøren roste samarbeidet. Vi skal ikke ta seieren på forskudd, men dette ser bra ut, sier Holand.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken