Gå til sidens hovedinnhold

UNN granskes etter uventet dødsfall

Artikkelen er over 3 år gammel

3. mai ble Statens helsetilsyn varslet om det som kalles en alvorlig hendelse på UNN i Tromsø.

Det var sykehuset selv som varslet Helsetilsynet om saken, skriver NRK. Det melder Nordlys.

Cathrine Ditlefsen, konstituert fylkeslege i Troms, sier til statskanalen at saken ble meldt inn til Helsetilsynet som dødsfall.

– Vi oppretter tilsynssak mot UNN. Saken er i innledende fase og vi har ikke mottatt ytterligere opplysninger i saken. Vi har per nå derfor ikke tilstrekkelig informasjon for å kunne vurdere om helsehjelpen som ble gitt var forsvarlig, sier hun til NRK.

Døde uventet

Haakon Lindekleiv, Medisinsk fagsjef på UNN, at de er kjent med tilsynssaken.

– Pasienten døde uventet, og dette ble da meldt internt umiddelbart. Etter obduksjonen av pasienten kom det fram opplysninger som gjorde at vi i tillegg valgte å varsle dette til Helsetilsynet som en mulig alvorlig hendelse. Av hensyn til taushetsplikten kan jeg ikke gå inn i detaljer av saken, sier Lindekleiv til NRK.

Kritikk

UNN har vært i hardt vær den siste tiden, etter at Nordlys omtalte en 58 år gammel mann døde etter å ha blitt utsatt for feilbehandling på akuttmottaket.

Helsetilsynet har konkludert med at mannen ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

De pårørende ble heller ikke informert om feilbehandlingen av familiefaren. Det fikk store konsekvenser for de etterlatte. Den 60 sider lange tilsynsrapporten reiser omfattende kritikk mot sykehuset.

Kommentarer til denne saken