Statsminister Erna Solberg ankommer klokken 13.40 Leknes lufthavn med fly fra Bodø. Turen derfra går direkte til Nordlandssykehuset Lofoten på Gravdal, hvor hun vil få møte både ansatte på sykehuset, og Aksjonsgruppa for Lofoten sykehus.

Aksjonsgruppa kommer til sykehuset representert av leder Elisabeth Holand, Søren Fr. Voie og Eva-Karin Busch.

- Vi er invitert til et kort møte. Statsministeren er interessert i å høre om den akutte beredskapen, som vi i aksjonsgruppa hele tiden har hevdet er viktig, forteller Holand.

Akuttberedskapen er nå sikret. - Helseministeren med tommel opp for Lofoten sykehus

Helse Nord sier ja til akuttsykehus i Lofoten 

- Den politiske beslutningen ble fattet etter et stort trykk fra lokalbefolkningen og aksjonsgruppa. Til slutt ble dette bekreftet gjennom arbeidet prosjektgruppa har gjort, sier Holand. Vil ikke bare beholde, men STYRKE Lofoten sykehus

Ansatte på sykehuset skal holde en kort orientering. Deretter vil aksjonsgruppa besvare spørsmål.

Solberg med følge har satt av en time til møtet på sykehuset. Turen går deretter videre til Marithaugen sykehjem i Kabelvåg i Vågan kommune, hvor statsministeren med følge - blant annet av fylkespartileder Jonny Finstad (H) fra Leknes, får møte ansatte og beboere. Besøket avsluttes med middag sammen med beboerne.

Statsministeren avslutter dagen med reiseliv, før natten tilbringes i Svolvær. Søndag har statssekretær Sigbjørn Aanes sagt Solberg vil komme med noen nyheter som angår Lofoten.