Vil forskjønne sykehusparken:- Nå trenger vi pengehjelp fra hele Lofoten!

KRONERULLING: Lene Henningsen og Britt June Walle Hansen i Gravdal Opp og Fram håper at hele Lofoten vil bidra med noen kroner slik at sykehusparken blir som ny

KRONERULLING: Lene Henningsen og Britt June Walle Hansen i Gravdal Opp og Fram håper at hele Lofoten vil bidra med noen kroner slik at sykehusparken blir som ny Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Siden i sommer har Gravdal Opp og Fram gjort en stor dugnadsjobb med å forskjønne sykehusparken. Nå starter de kronerulling for å få penger til utstyr for å gjøre parken enda bedre.

DEL

Innbyggerforeningen Gravdal Opp og Fram har gjort mye for å gjøre Gravdal til en triveligere plass å på. Det er alt fra rydding av skog til oppsetting av søppelbokser og arrangere aktivitetsdag.

Stort dugnadsarbeid

I sommer tok de fatt på Sykehusparken.

– Sykehusparken hadde sett sine beste dager, og var overgrodd av mose og ugress. Det kom et forslag om ikke vi skulle ta i et tak. Som sagt så gjort. Vi tok kontakt med sykehuset som var veldig imøtekommende, men kunne ikke bidra med penger. De har derimot lånt oss utstyr og hjulpet oss med mye praktisk. Nå har vi spylt hele parken slik at mosen er borte. Vi har ryddet og vi synes selv det ser mye bedre ut. sier Lene Henningsen og Britt June Walle Hansen i Gravdal Opp og Fram.

– Vi har lyst til at sykehusparken skal bli en fin og trivelig plass der pasienter og besøkende kan sette seg ned og slappe litt av. Det er godt med en plass å lufte hodet litt når man er på sykehus, sier Britt June.

Fram til nå er alt gjort på dugnad, men ildsjelene på Gravdal har større planer.

– Vi ønsker å sette ut store blomsterpotter, benker, lys i pagoden, og kanskje noen enkle lekeapparater. Til nå har vi gjort alt på dugnad, men for å få parken slik vi ønsker er vi avhengige av penger. Vi håper nå at folk fra absolutt hele Lofoten kan bidra med noen kroner slik at sykehusparken blir en flott og trivelig plass å være, sier de to.

– Vi har også planer om å få satt opp en informasjonstavler som tekst og bilder forteller sykehusets historie, legger de to til

Kronerulling

Gravdal Opp og Fram har derfor tatt initiativet til en kronerulling.

– Alle som ønsker å bidra med kroner kan bruke konto: 4589.17.66371. Vi har også opprettet en konto på Spleis. Alle kronene er like mye verdt og vi blir like glade for alle beløp. Vi håper selvsagt at bedrifter rundt om i Lofoten også kan bidra med en sum til sykehuset vårt. Vi kan garantere at hver eneste krone som kommer inn går til utstyr til parken, og alt arbeidet skal vi i Gravdal Opp og Fram gjøre på dugnad, slår de to fast.

De røper at de allerede er kommet litt i gang.

– Vi vil snart sette ned noen blomsterløk slik at det blir litt blomsterprakt til neste år. Håpet er at til neste sommer så står sykehusparken fram som et smykke, sier Britt June Walle Hansen og Lene Henningsen.

Artikkeltags