Gå til sidens hovedinnhold

Kakefest på sykehuset: – Stemningen er på topp

Nordlandssykehuset Lofoten er berget:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gleden på Nordlandssykehuset Lofoten er stor etter at sykehuset nå er berget. Torsdag ble seieren feiret med kake.

Aksjonsgruppa for Lofoten sykehus, inviterte torsdag til feiring av Helse Nord RHFs vedtak tirsdag om å bevare alle dagens funksjoner ved sykehuset i Lofoten.

Les også: Helse Nord sier ja til akuttsykehus i Lofoten 

– Vi visste at saken skulle opp, og fulgte med. Det var en spennende dag, og en veldig lettelse da vedtaket ble gjort. Det er god stemning på sykehuset nå, forteller avdelingsleder Edle Elstad ved kir/ort Lofoten.

Aksjonsgruppa spanderte kake med teksten «Hurra for Lofoten sykehus! Vi sto han av!». Det mener gruppa bokstavelig.

– Det ligger et solid stykke arbeid bak. Viljen til å vinne denne kampen har vært stor. Jeg vil takke alle som har bidratt, sier aksjonsleder Elisabeth Holand, og ramser opp befolkningen som har stilt i fakkeltog i storm, de ansatte på sykehuset, næringslivet som har donert flere hundre tusen kroner til aksjonsgruppas arbeid. Politikerne, media og helseforetakene får også takk.

Les også: Seier for Lofoten  

– Topp stemning

To av tre enormt store kaker gikk med, da både ansatte og innbyggere trakk til kantina på sykehuset for å feire vedtaket.

Det skal ha vært jubel i sykehusgangene da vedtaket var gjort.

– Det er helt fantastisk. Vi er kjempeglade for at det ble slik. Det betyr veldig mye for Lofoten. Men med de avstandene og været vi har, kunne det nesten ikke blitt noe annet. Men det er ingen tvil om at det er topp stemning på sykehuset nå, sier Randi Kartfjord.

 

Mer solid sykehus

Elstad sier vedtaket vil styrke hele sykehuset. Ikke bare akutt og kirurgi/ ortopedi.

– Alle klinikkene glir inn i hverandre, slik at dette er veldig bra for hele sykehuset. Sykehuset blir mer solid. Dette har også mye å si for rekrutteringen, sier hun.

Ikke minst gjelder det å styrke fagmiljøene. Sterke og gode fagmiljø; flere gode søkere.

– Gode fagmiljø gjør det lettere å rekruttere, sier Elstad.

Selv er hun sykepleier, og kom hjem igjen til Lofoten etter endt utdanning. Hun har jobbet på sykehuset siden år 2000.

 

En merkedag

Ordfører Remi Solberg i Vestvågøy kommune, skulle egentlig være til stede under styrebehandlingen i Tromsø tirsdag. Men var syk, og måtte derfor være hjemme. Dessuten var aksjonsgruppa til stede med fire medlemmer.

Han mener vedtaket har en enorm betydning for Lofoten.

– Sykehuset er et grunnleggende element for trygghet. Dette er en merkedag, sier Solberg.

Eva-Karin Busch i aksjonsgruppa forteller at Helse Nords vedtak ble enstemmig.

– Det var et par spørsmål, men ingen i styret ytret seg mot Vorland (adm.dir. Lars Vorland, Helse Nord RHF red.anm.) forslag om å bevare Lofoten sykehus, forteller hun.

 

fakta

Helse Nord RHF vedtok i møte tirsdag 18. april å beholde dagens tilbud ved Nordlandssykehuset Lofoten på Gravdal. Konkret gjelder dette føde, elektiv kirurgi og akuttkirurgi.

Nordlandssykehuset HF har tidligere vedtatt det samme. Bakgrunnen er en fagrapport utarbeidet av en arbeidsgruppe i sykehuset.

Rapporten er utarbeidet i tråd med Nasjonal helse- og sykehusplan

Kommentarer til denne saken