Historisk seier!

Leif Richard Larsen på toppen av apllen etter å ha vunnet Lofoten Insomnia Race. Foto: Børre Pettersen

Leif Richard Larsen på toppen av apllen etter å ha vunnet Lofoten Insomnia Race. Foto: Børre Pettersen

Artikkelen er over 4 år gammel

For første gang i historien gikk seieren i Lofoten Insomnia Race til en syklist fra Lofoten.

DEL

Etter 270 knalltøffe kilometer var det nemlig Leif Richard Larsen fra Stamsund og Lofoten sykkelklubb som var sterkest når det skulle spurtes om seier i Lofoten Insomnia Race.

- Helt fantastisk! Det er så deilig å endelig vinne et stort ritt, jubler Larsen, som for øvrig kom på andreplass i fjor.

Den særdeles spreke 43 åringen vant rittet på 7 timer, 33 minutter og 52 sekunder. Det tilsvarer en snittfart på over 35(!) km/t.

- Det ble kjørt hardt helt fra start. Allerede like etter starten på Å ble det kjørt i gang bruddforsøk og det var hele tiden noen som støtet i fra feltet. Det gjorde det tungt for oss som hele tiden måtte jobbe for å tette luka, forteller han.

Tett spurtoppgjør

At farta var høy vistes i feltet. Lenge før syklistene nærmet seg målgang i Lødingen, ble det klart at det stod mellom fem mann. Til slutt gjorde de samme fem opp om seieren i et heseblesende spurtoppgjør i Lødingens gater, hvor altså Larsen trakk det lengste strået. Likevel var det ikke mye som skilte syklistene etter nærmere åtte intensive timer på sykkelsetet.

- Avstanden ned til andremann var ikke mer enn en sykkellengde eller to, meddeler seiersherren. På plassene bak Larsen fulgte årets nordnorske mester, Knut-Ståle Arntsen, og Trond Vegard Seivåg. Larsen forteller at det lå en anelse taktikkeri bak seieren.

- Jeg var litt kynisk underveis. Etter hvert som vi nærmet oss mål lå jeg mye bak og kontrollerte. Det ble jeg nesten nødt til, ettersom det var to fra Harstad Cykleklubb som jeg visste samarbeidet godt, meddeler han.

- Idet jeg skjønte at det ble spurt, hadde jeg trua på at dette kunne gå. Jeg har spurtslått de andre tidligere, men det var ekstra deilig å gjøre det når det stod om seieren.

Med kona som trener

Å tråkke ut flere hundre watt i en spurt etter 7 og en halv søvnløs time på sykkelsetet, merkes på kroppen.

- Det er litt spesielt siden rittet går på natterstid og man har lite søvn i kroppen. Det blir mange opp- og nedturer hele veien, men det gjelder bare å være sterk i hodet når det går tungt, meddeler.

- Beina er litt mørbanka nå, så det skal bli godt å komme hjem til kona og få litt søvn og massasje, fortsetter han.

Og nettop kona Terese trekker Larsen fram som en viktig støttespiller.

- Uten henne hadde jeg aldri kunne vunnet i dag. Hun stiller alltid opp, og fungerer både som trener og kostholdsveileder, skryter han.

Imponerende laginnsats

Larsen sender også en takk til sponsor L. Barth sport og treningskameratene i Lofoten sykkelklubb.

- Vi har et kjempemiljø i klubben, med ukentlige treninger for forskjellige grupper alt etter hvilket nivå man sykler på, forteller han.

Det gode miljøet i klubben kom også til syne på resultatlistene fra rittet. Larsens klubb- og treningskamerater, Fredrik Karlsen og Johnny Strømnes sørget for at Lofoten Sykkelklubb ble beste klubb, med tre mann inne blant de ti beste. I tillegg fikk også Espen Wiik med seg en god plassering.

Artikkeltags