I natt strømmer 430 syklister ut på lofotveiene

Rekord: Zalaris Lofoten Insomnia har rekordpåmelding til sitt tiårsjubileum. Nå oppfordrer arrangøren bilister om å vise hensyn i trafikken.Arkivfoto

Rekord: Zalaris Lofoten Insomnia har rekordpåmelding til sitt tiårsjubileum. Nå oppfordrer arrangøren bilister om å vise hensyn i trafikken.Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Natt til lørdag tråkkes Zalaris Lofoten Insomnia i gang. Rekordmange deltakere er påmeldt til sykkelrittets tiårsjubileum.

DEL

Over 430 syklister inntar natt til lørdag og lørdag morgen veiene i Lofoten og videre innover til Lødingen. Ifølge Hilde Kjellbergvik i arrangementskomiteen er alt klappet og klart før jubileumsrittet.

– Det ser veldig bra ut, og været ser igjen ut til å bli fantastisk. Det kommer veldig mange syklister fra hele landet, og i år er det også mange påmeldte fra utlandet. De synes det er fantastisk å sykle i denne naturen, og mange kommer igjen år etter år for å sykle på natta i midnattssol, sier Kjellbergvik.

373 ryttere fra Å

Rittet har siden sin spede begynnelse økt gradvis i omfang, og ifølge Kjellbergvik var det i år nesten fulltegnet før rittdatoen var klar.

– Det er klart at det er morsomt med rekord i jubileumsåret. Det er spesielt mange påmeldte fra Å med 210 deltakere i turklassen og 163 påmeldte i racerklassen, forteller Kjellbergvik.

I tillegg er 56 syklister meldt på den 103 kilometer lange distansen som har start i Svolvær lørdag morgen. Fra Raftsundet er det derimot kun to påmeldte.

Tidligere ble det meldt at Bent Høie skulle delta på årets ritt, men helseministeren har meldt avbud.

Fokus på sikkerhet

Med så mange syklister langs veiene fra klokken 01 natt til lørdag og frem til omtrentlig 12 lørdag formiddag ønsker Kjellbergvik å oppfordre om aktsomhet og hensyn for å unngå uhell.

– Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme slik at spesielt bilistene viser aktsomhet når dem ferdes i trafikken i dette tidsrommet.

Hvilke sikkerhetstiltak har dere iverksatt selv?

– Vi har innført tiltak for å minste spredningen av syklistene for å gi bedre sikkerhet og gjennomførbarhet. I tillegg har vi ledebil og følgebiler som skal holde oversikten underveis i rittet. Det skal hele tiden være noen å henvende seg til om det oppstår problemer. I tillegg er Røde Kors med på laget med flere matstasjoner og personell underveis i rittet, sier Kjellbergvik, og legger til at de har vært skånet for uhell hvor biler har vært involvert tidligere.

Lokale deltakere:

235 km (fra Å klokka 01.00 eller 02.00 avhenger av klasse)

Baralic Predag, Napp

Berg, Bjørn Inge, Svolvær

Betten, Jan, Svolvær

Bruvold, Øystein, Ballstad

Ellingsen, Preben, Leknes

Elvebakk, Thomas, Bøstad

Eckoff, Sverre Solheim, Gravdal

Fredriksen, Remi, Kabelvåg

Johansen, Roy, Svolvær

Pedersen, Knut, Svolvær

Sandvik, Sigve, Leknes

Solberg, Torgeir, Kabelvåg

Stoltenberg, Bjarne, Leknes

Strømnes, Johnny, Leknes

Rosendal, Ken, Ballstad

102 km (starter fra Svolvær 07.00 lørdag)

Benjaminsen, Bjørn Arne, Leknes

Jakobsen, Ørjan, Kabelvåg

Justad, Bjørgvin Atle, Fygle

Knutsen, Espen Berg, Svolvær

Lauritsen, Stener, Svolvær

Nergård, Bjørn Tore, Kabelvåg

Artikkeltags