Gå til sidens hovedinnhold

Sykepleier Rakel har en helt spesiell arbeidsplass denne uka

Lofoting i Bergen:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er fantastisk artig og utrolig lærerikt!

Det sier Rakel Enoksen, som til daglig jobber som sykepleier ved Nordlandssykehuset i Lofoten.

Hun deltar som frivillig under VM Sykkel i Bergen denne uka, og jobber som helsepersonell i ambulanse.

– Jeg har jobbet i ambulanse tidligere. Oppgaven vår er å ivareta utøverne i rittet, så jeg står både på post og i løypa. Vi er et stort medisinsk apparat, sier Enoksen som bor i Svolvær.

Sammensatt crew

Hun forteller at arbeidet er fantastisk artig og utrolig lærerikt.

– Det er et flott apparat og et flott arrangement med masse folk og publikummere. Absolutt en opplevelse for livet, sier Enoksen.

Fra onsdag av starter temporittene.

– Da blir det nok kanskje mer å gjøre. Den store finalen er på lørdag og søndag, da er det fellesstart for både kvinner og menn.

I det medisinske crewet er det folk fra hele landet.

– Vi er sammensatt, og består av alt fra leger, anestesileger, ortopeder til sykepleiere og ambulansepersonell, sier Enoksen, og legger til at de har basen sin ved målgang, hvor det er et Medical Senter som tar inn skadde.

 

Lærdom og opplevelser

Enoksen har deltatt som helsepersonell i The Arctic Race flere ganger. Hun forteller at den største forskjellen er størrelsen.

– I tillegg er det flere folk og i en by. VM er sentrert rundt Bergen, mens The Arctic Race er spredt over flere kommuner og etapper, sier Enoksen, og legger til at det byr på mer kjøring for ambulansen sin del.

Selv om ikke VM i Bergen er over riktig enda, vet hun allerede hva hun tar med seg hjem til Nordland og Lofoten.

– Opplegget rundt det medisinske er utrolig bra organisert. Morten Vold er engasjert som leder av det medisinske apparatet, og av han har jeg lært mye. Han vet hvordan ting skal organiseres, sier Enoksen, og legger til at hun også kan ta med seg flotte opplevelser.

– Jeg har blitt kjent med masse hyggelige folk, og fått oppleve Bergen på sitt beste. Det har kun vært en time med regn siden jeg kom forrige torsdag, så jeg tror ikke det er sant at det regner så mye her, ler hun.

Les også

Rakel er i form igjen!

 

Kommentarer til denne saken