To syklister dundret i bakken i 80 km/t

Johnny Strømnes i Lofoten sykkelklubb.

Johnny Strømnes i Lofoten sykkelklubb. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Uhellet skjedde under sykkelritt på Vestvågøy.

DEL

Under det fjerde karusellrittet til Lofoten sykkelklubb var to syklister uheldige og gikk i bakken. Ifølge politiet skal fartsmåler ha vist at syklistene holdt 80 kilometer i timen da velten inntraff i Hagskaret.

– Etter omstendighetene har det gått relativt bra med syklistene, melder politiet som kjørte de skadde til legevakta med ribbeinsbrudd og sårskader.

Politiet kjørte følgebil i rittet og var dermed på plass noen øyeblikk etter hendelsen.

– Han som lå først i pulje to mistet kontrollen og tippet. Dermed måtte nummer to kjøre i grøfta for å ikke treffe ham. Det var ingen biler involvert, men det skjedde i stor fart, forteller leder i klubben, Johnny Strømnes.

Det var 28 deltakere i rittet, som fortsatte etter velten. Syklistene samlet seg etter målgang på Fygle, og det var en noe preget gjeng som møtte Lofotposten.

– Vi er et lite miljø og alle kjenner alle, så dette gjør inntrykk. Samtidig vet vi at dette er sånt som kan skje når vi sykler i stor fart, sier Strømnes.

Les også: Vant rittet, men måtte se langt etter pengepremien

Les også: – Nå er det like før jeg slår Johnny!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags