Marie og Håkon syklet for Lofoten i landsfinalen

Lofot-deltakere: Marie Soleng vant jenteklassen og Håkon Lindgaard Bech gutteklassen blant elever i mellomtrinnet i Lofoten. Det sikret de to plass i landsfinalen som ble arrangert i Eidsvoll 17. juni. FOTO: LEKNES SKOLE

Lofot-deltakere: Marie Soleng vant jenteklassen og Håkon Lindgaard Bech gutteklassen blant elever i mellomtrinnet i Lofoten. Det sikret de to plass i landsfinalen som ble arrangert i Eidsvoll 17. juni. FOTO: LEKNES SKOLE

Artikkelen er over 3 år gammel

Marie Soleng og Håkon Lindgaard Bech var sikker på sykkel i Eidsvoll.

DEL

Hvert år arrangerer Norges Automobil-Forbund konkurransen «Sikker på sykkel» for landets 10-12-åringer. Konkurransen skal stimulere unge til sikker adferd i trafikken, og til å beherske tråsykkelen bedre. Konkurransen er også et ledd i å nå kompetansemålene i grunnskolen.

Forskjellige øvelser

– Det gikk ganske bra, sier Håkon Lindgaard Bech, elev ved Fygle skole.

Håkon vant guttefinalen i Lofoten som ble arrangert i vår. Sammen med Marie Soleng fra Leknes, som vant jentefinalen, deltok han i landsfinalen i Eidsvoll 17. juni.

I Eidsvoll hevdet de to seg godt i konkurranse med 40 andre vinnere fra hele landet. Marie Soleng ble nummer fire av 20 deltakere i jenteklassen. Håkon Lindgaard Bech kom på 11. plass i gutteklassen der samme antall deltok.

Barna måtte gjennom tolv tekniske øvelser, i tillegg til teoriprøve

– En øvelse var å fine ut hvor blindsonen til en lastebilsjåfør er. Vi syklet også løyper der noen var vanskeligere enn andre. Den vanskeligste var en labyrint der vi skulle se og forstå trafikkskilt, forteller Håkon.

Håper på flere

De to beste guttene og jentene skal representere Norge i den europeiske finalen i Albania.

Leder i NAF avdeling Lofoten, Jarl E. Jakobsen, roser Håkon og Marie for innsatsen.

– Det er veldig artig at også elever fra Lofoten deltar i landsfinalen.

Han oppfordrer elever i de tre klassetrinnene til å trene til neste års Lofot-finale. Jakobsen ser gjerne at flere skoler melder seg på. I år deltok kun fire av de 20 skolene som fikk invitasjonen. De 16 deltakerne i Lofot-finalen kom fra Svolvær, Leknes, Buksnes og Fygle.

I hele landet har rekordmange, 40.845, deltatt på NAFS sykkelopplæring Sikker på sykkel.

– Det er et viktig tiltak for å lære barn en teknisk forståelse av sykling. Gjennom at de får god kontroll på sykkelen, blir de tryggere i trafikken, sier Kjell Jarslett, rådgiver i trafikksikkerhet i NAF.

Artikkeltags