Johan(13) er den yngste i regionen med sort belte

YNGST: Johan Gundersen (13) er tidenes yngste i regionen med sort belte

YNGST: Johan Gundersen (13) er tidenes yngste i regionen med sort belte Foto:

Av

-  Akkurat nå føler jeg bare lettelse og glede, det er et stort øyeblikk for meg, sier 13 år gamle Johan Gundersen like etter at graderingen er over.

DEL

- Jeg innrømmer at det kriblet litt ekstra i kroppen før denne graderingen. Og da jeg uten forvarsel måtte fram alene og vise hva jeg er god for, for eksaminator og en fullsatt Gravdalshall, ble jeg stressa. Så stressa at det stoppet litt opp for meg. Men heldigvis fikk jeg en ny sjanse, og da gikk det veldig greit. Jeg hadde fått samla meg, fortsetter Johan.

10 år

Historien om 13 år gamle Johan fra Svolvær er beretningen om en flott tenåring som alt har drevet med taekwondo i 10 år.

- Ja, jeg var ikke gamle karen da jeg ble med pappa på taekwondotrening. Jeg har trent og jobbet målrettet fram mot dette øyeblikket i mange år. Det er nesten uvirkelig at jeg nå innehar sort belte, smiler 9.-klassingen ved Svolvær skole.

Johan er en stolt gutt, og pappa Stig er ikke mindre stolt over sønnen sin.

- Ja, du kan trygt skrive at dette er et stort øyeblikk også for meg, sier en litt rørt Stig Gundersen.

Artig

- Jeg driver med taekwondo fordi det er artig og lærerikt. Mange delmål og mål å jobbe fram mot, man lærer å beherske seg selv – ha selvkontroll. Disiplin og respekt står sentralt. Det aller artigste er å gå kamp, konkurrere og knuse, fortsetter Johan.

- Akkurat nå er jeg sliten både fysisk og mentalt, en oppgradering til sort belte tar på. På sikt har jeg som mål å komme meg til utlandet, konkurrere og se hvor langt det rekker, sier den målrettete 13-åringen.

Målrettet er han også når det det gjelder yrkesplaner.

- TIP, Maritime fag, Forsvaret og Kystvakta er planen, smiler Johan.

Flere sider

Den som tror at Johan kun lever og ånder for taekwondo, må tro om igjen.

- Jeg spiller trombone i korps, har drevet med det i sju år. Og så er jeg veldig glad i å gå på turer, fiske og overnatte ute. Matematikk og kroppsøving er favorittfagene mine på skolen, jeg har matematikk fordypning. Og så skater jeg, fortelles det.

- Ikke bare foran skjermen med andre ord?

- Nei da, men det blir nå litt av det også, innrømmes det.

Vi gratulerer nok en gang med sort belte, og tar farvel med 13-åringen i Vågan Tae Kwon Do & Hapkido Klubb – den yngste gjennom tidene i regionen vår med sort belte.

Gratulantene står i kø i Gravdalshallen, nå slipper de til.

Gradering

Det dreide seg ikke bare om 13 år gamle Johan Gundersen under graderingen i Gravdalshallen lørdag.

Et 60-talls taekwondoutøvere fra Vågan-klubben og Stamsund Tae Kwon Do & Hapkido Klubb ble gradert.

Stolte som bare det tok unge og eldre taekwondoutøvere imot nytt og høyere grads belte etter å ha kommet gjennom nåløyet hos eksaminator Sigvald Martinsen som har ansvaret for 30 klubber og 2100 medlemmer.

Øving, øving og atter øving gir resultater.

Et stort publikum lot seg underholde i fire stive timer. For mange var kanskje knusingen høydepunktet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken