- Vi var nervøse, men det gikk fort over da vi kom i gang

 Leander Karlsen og Simon Pleym Jonassen går teakwondokamp i Vaagar Idrettspark.Dommer Stig Arne Gundersen følger med.

Leander Karlsen og Simon Pleym Jonassen går teakwondokamp i Vaagar Idrettspark.Dommer Stig Arne Gundersen følger med. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Om lag 60 teakwondoutøvere fra Nord-Norge og Sør Koreas ambassadør, Park Hae-yun, gledet seg stort over Arctic Teakwondo Games som lørdag ble avviklet i Vaagar Idrettspark.

DEL

- Dette har vi gledet oss til lenge, forteller Simon Pleym Jonassen (8 år) fra Leknes og Leander Karlsen (8 år) fra Stamsund.

Lørdag deltok de på Arctic Teakwondo Games i Vaagar Idrettpark. For Simon sin del var dette første gang han gikk kamp. Leander har gått en kamp før, fortsetter de.

- Men hvordan er dette med å slå og sparke på hverandre?

- Det går fint. Vi får bare lov å sparke og slå mot magen og brystet. Dersom vi treffer for langt opp eller i hodet så får vi advarsel. I tillegg har vi på oss hjelmer slik at vi ikke skal bli skadet dersom noen er uheldige og treffer for høyt, fortsetter de.

Guttene gikk to kamper lørdag og de var også med på å knuse planker, som også er en del av denne sporten. Da vi var innom arrangementet så vant Alexander Jeremiassen fra Vågan finalen for juniorer med 14-9 over Eivind Isaksen fra Harstad.

Besøk av ambassadør

Teakwondo er som kjent Sør- Koreas nasjonalsport, og den Sør- Koreanske ambassaden står som sponsor av Arctic Teakwondo Games.  Derfor hadde ambassadør, Park Hae-yun, selv tatt turen til Lofoten, og han overvar hele arrangementet sammen med sin kone.

- Den Sør-Koreanske regjeringen synes det er et privilegium å få være sponsor for Arctic Teakwondo Games. Regjeringen og ambassaden synes det er fantastisk at teakwondo har så mange utøvere i Nord-Norge. Med vårt bidrag så håper vi sporten kan få enda større utbredelse. Teakwondo er en flott sport som gir styrke både til det fysiske og det mentale, sier ambassadøren som også fikk oppleve naturen i Lofoten. Da vi snakket med han hadde han allerede opplevd Henningsvær og vært på searafting til Trollfjorden.

- Det er flott her i Lofoten, og vi gleder oss over arrangementet og oppholdet. Jeg synes det er flott det Vågan Taekwondo & Hapkido Klubb har fått til, og jeg håper jo at vi også i fremtiden får være sponsor for Arctic Teakwondo Games, smiler Park Hea-Yun.

Master i Vågan

Master i Vågan Teakwondo & Hapkido Klubb Stig Arne Gundersen var meget fornøyd etter at arrangementet var ferdig.

-Det har vært en kanonhelg for oss som driver med teakwondo. Deltakerne har kost seg, humøret har vært på topp og stemningen i Vaagar Idrettspark har vært suveren. Ambassadøren fra Sør-Korea fortalte at for hans del så har helgen overgått alle forventninger, smiler Gundersen.

Han forteller videre at han er veldig fornøyd med støtten som klubben har fått i forbindelse med arrangementet.

-Hjelpen vi får betyr mye, og støtteapparat, foreldre, sponsorer og publikum skal ha ros for at de stiller opp slik de gjør.  Arctic Teakwondo Games er kommet for å bli. Nå ønsker vi som driver med teakwondo i Nord-Norge å samarbeide med Den Sør-Koreanske ambassaden slik at arrangementet kan vokse seg større, forteller Gundersen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken