Takk, Benjamin

Randi Hagen Eriksrud

Randi Hagen Eriksrud Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Promillekjøring koster flere liv hvert år. Og selv om det er førerens ansvar, kan vi alle gjøre noe. Derfor fortjener Benjamin Hagen Einarsen en takk.

Alkohol påvirker risikoen kraftig for både fører og medtrafikanter. Likevel kjøres det 14 000 bilturer i alkorus hver eneste dag. Ruspåvirkning er medvirkende årsak til over 20 prosent av dødsulykkene på veiene. Familie, venner og lokalsamfunn rammes hardt.

Mandag 16. november kunne Lofotposten skriver at Benjamin Hagen Einarsens Facebook-filter «Nei til rus» har blitt en stor suksess. Det er gledelige nyheter, og det viser at vi er flere som står sammen mot rus i trafikken. Benjamin fortjener en takk for å vise at alle kan gjør en forskjell i trafikken!

For selv om det er de som fører bilen som har ansvar for å sikre at de ikke er ruspåvirket, kan vi andre også bidra i kampen mot rus i trafikken. Mange har allerede bidratt ved å bruke Benjamins Facebook-filter. Du kan også gjøre mer, gjennom å melde fra til politiet om du oppdager mistenkelig kjøring. Ser du en bil som vingler eller kjører uforsvarlig? Si ifra, det kan redde liv. Vi vet også at mange er medlemmer av Facebook-grupper som advarer mot politiets kontroller. Det til tross for at nettopp disse kontrollene skal sikre oss fra utrygge førere, enten de kjører for fort, uten gyldig tillatelse og ferdigheter, eller i ruspåvirket tilstand. Si ifra om promillekjøring, ikke politikontroller!

Hvert tapte liv er ett for mye. Takk til Benjamin, og takk til alle dere andre som bidrar til tryggere veier.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken