Takknemlig turist inviterer sine redningsmenn hjem til Spania

Den spanske turisten ønsket å takke for at han ble berget og stakk innom "Det Norske Veritas" på Ballstad før han returnerte hjem.

Den spanske turisten ønsket å takke for at han ble berget og stakk innom "Det Norske Veritas" på Ballstad før han returnerte hjem. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forrige uke ble den spanske turisten Alejandro Gonzales Torres tatt av en bølge på moloen i Svolvær. Redningsskøytas mannskap var raskt på pletten og berget ham.

DEL

Til å være så uheldig, hadde han tross alt flaks. Redningsskøyta fikk raskt beskjed og var like i nærheten da ulykka skjedde. Spanjolen oppholdt seg på moloen og det var mye sjø. En bølge kom overraskende på og tok mannen med seg inn i havnebassenget.

Han brakk armen i hendelsen og ble liggende og drive i mørket ved moloen.

– Vi var på vei ut i båten da alarmen kom. Redningsmann ble da beordret rett i påkledning og vi rykket rett ut, fortalte skipper Rune Pedersen om bord på "Sundt Flyer" etter aksjonen.

Pedersen og skøyta fikk anropet 17.59 fra Kystradio Nord. Båten gikk fra kaia ett minutt senere. 18.04 var pasienten om bord.

– Det var så vidt han klarte å holde hodet over vann da vi kom. Han hadde nok vært i vannet ei stund, han hadde blitt dratt litt utover mot midten av innseilinga i havna, forteller Pedersen.

Mannen ble sendt til behandling ved Lofoten sykehus på Gravdal. Før han reiste hjem, tok han turen innom Ballstad hvor redningsskøytas båt "Det Norske Veritas" er stasjonert.

Ifølge redningsselskapet uttrykte han takknemlighet for at han ble berga, og han inviterte sine redningsmenn til Spania.

Hvorvidt de takker ja til invitasjonen, er uvisst.

Se videoen fra redningsselskapet på Lofotposten.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken