Familiedag på Tangstad: – Vi håper på masse folk

VELKOMMEN: Svein F. Hansen og de andre ildsjelene i Steinfjorden bygderåd håper at mange tar turen til Tangstad lørdag formiddag.

VELKOMMEN: Svein F. Hansen og de andre ildsjelene i Steinfjorden bygderåd håper at mange tar turen til Tangstad lørdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag inviterer Steinfjorden bygderåd til Åpen båt arrangement på Tangstad. Det vil være mulighet til å ta en titt på flere moderne kystfiskebåter, redningsskøyta og Sea kingen.

DEL

Det er to år siden sist Åpen båt ble arrangert på Tangstad.

– Dette blir det fjerde Åpen båt-arrangementet vårt. Vi har funnet ut at to år mellom hvert arrangert er passelig. Tilbakemeldingene er gode, og alle som vi har kontaktet har vært velvillige til å stille opp. De som har måtte si nei har gjort det på grunn av de har vært på fiske, sier Svein F. Hansen som er leder i Steinfjorden bygderåd.

Båter og helikopter

Arrangementet er lagt opp som en familiedag, og det blir mange aktiviteter.

– Sea kingen kommer, og det samme gjør redningsskøyta. Det blir også en samhandlingsøvelse mellom de to. Eneste forbeholdet er hvis de må ut i oppdrag. I tillegg kommer opplæringsbåten «Skårungen» og «Ballstadværing». Sistnevnte er den aller nyeste, større kystfiskebåten, i Vestvågøy og vi er veldig glade for at de kommer. Går alt etter planen som vil også «Skolmen» være på plass lørdag, sier Hansen som også har tilbud for de aller minste.

– Det blir kanopadling, og så kommer redningsselskapet med «Elias». For to år siden var «Elias» veldig populær, og køen var veldig lang. Vi legger også opp til en liten fiskekonkurranse, legger han til.

Vise fram kulturen

I tillegg blir det åpen kafe med blant annet grillmat.

– Hvorfor arrangerer dere en slik dag?

– Det for å vise hvilke muligheter det ligger i fiskerinæringen, og kanskje dette gjør at enda flere har lyst til å bli fiskere. Vi synes det er viktig at vi får vist fram noen av de flotte, moderne fiskebåtene vi har i kommunen. I tillegg skaper et slikt arrangement aktivitet i bygda. Da vi hadde Åpen båt for to år siden kom det masse folk, og vi håper på minst like mange i år. Arrangementet er gratis, og alle er velkommen til Tangstad lørdag formiddag, sier Svein F. Hansen.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags