Anita og Kenneth har funnet roen i et gammelt fjøs

I fjøs: Kenneth Pedersen og Anita Laumann bor i det som en gang var et fjøs på Tangstad.

I fjøs: Kenneth Pedersen og Anita Laumann bor i det som en gang var et fjøs på Tangstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kenneth Pedersen (30) og Anita Laumann (32) bor i det som en gang var et fjøs. På Tangstad i Vestvågøy har de funnet roen.

DEL

Begge er utdannet fysioterapeuter ved Universitetet i Tromsø, og har etter studietiden flyttet rundt omkring i Nord-Norge. Laumann er opprinnelig fra Løkta i Helgeland – en liten øy med rundt 100 innbyggere, mens Pedersen er fra Fygle i Vestvågøy.

– Jeg har alltid hatt tanker om å bosette meg i enten Lofoten eller på Vestlandet på grunn av havet, fjellene og de inkluderende folkene. Sånn sett var det jo veldig heldig at Kenneth er fra Lofoten, sier Laumann og ler.

Stort potensial

I fjor sommer fant paret ut at de venter sitt første barn. På dette tidspunktet bodde de i Kabelvåg i Vågan, men etter at nyheten om familieforøkelsen kom, kom også ønsket om å flytte nærmere familie. Etter å ha leita etter hus i Vestvågøy ei stund, kom de over det gamle fjøset på Tangstad.

Overetasjen var allerede innredet som ei leilighet, mens i kjelleren sto fremdeles båsene etter dyrehold. Paret har hørt flere historier om at det originale tømmeret opprinnelig kommer fra et bakeri på Ballstad. Senere ble fjøset flyttet til Tangstad. Pedersen sin tante og onkel har også jobbet i fjøset en gang i tiden.

– Vi så mye potensial i fjøset. Jeg kommer fra gård, og liker at vi har litt mark. Her har vi mulighet til å sette potet og gulrot, samt få noen dyr etter hvert, sier Laumann.

Paret har allerede begynte oppussingen av kjelleren, hvor de med tid og stunder har lyst til å innrede ei ny leilighet. I tillegg har de søkt om å få regulere et område på egen mark til ei boligtomt. Her har paret lyst til å bygge hus.

– Vi har mye jobb foran oss, men vi får se hva som skjer framover. Hvis ungen gråter i seks måneder får vi nok ikke gjort så mye, sier Pedersen og ler.

Laumann har termin i begynnelsen av februar.

Godt nærmiljø

Paret har lenge savnet å bo landlig til. På Tangstad har de fått umiddelbar nærhet til naturen og friluftsliv, noe deres to huskyer også setter pris på.

– Vi liker å klatre, gå på topptur og å være på tur med hundene. Sånn sett er Tangstad en utrolig fin plass å bo på. Her har vi funnet roen, sier Laumann og smiler.

Hun peker også på at nærmiljøet er inkluderende. Naboene inviterer med jevne mellomrom til fjøsfest og 17. mai-frokost. Det arrangeres også julebord for alle i bygda og julegrantenning på skolen. Ifølge Laumann og Pedersen har det den siste tiden flyttet flere unge til Tangstad. Noen har flyttet hjem, mens andre bor her på grunn av den korte kjøreturen til Unstad og surfemulighetene der.

– Når det bor masse folk her, er det lettere for oss som flytter etter. Jeg har både barndomssvenner og tilflyttere vi har blitt kjent med i nabolaget. Tangstad ble fort et alternativ, sier Pedersen.

Det var også viktig for paret med skole og barnehage i nærheten. Kun et steinkast unna huset deres ligger Eltoft skole.

– Det er en liten skole, men det synes jeg er veldig koselig. Da får man et godt forhold til medelever og lærere. Elevene blir trygge på lærerne, og lærerne blir kjent med hver enkelt elev, sier Laumann.

Artikkeltags