– Folk får livet til å gå rundt på de feteste måter

Drivere: I syv måneder har Rolf Oftedal og Stian Morel drevet Arctic Coworking Lodge Lofoten.

Drivere: I syv måneder har Rolf Oftedal og Stian Morel drevet Arctic Coworking Lodge Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stian Morel (24) og Rolf Oftedal (25) flyttet til Lofoten i håp om å etablere en bedrift. I dag driver de Arctic Coworking Lodge Lofoten.

DEL

Det knallgule huset på Tangstad skiller seg ut fra øvrig bebyggelse. I lokalene er det tilrettelagt for at besøkende som tar med seg jobben, og samtidig vil surfe, gå i fjellet eller gjøre andre ting som Lofoten har å by på, kan bo.

Arctic Coworking Lodge Lofoten åpnet dørene 1. juni 2018.

– De første syv månedene har vært overraskende bra. Mange er fascinert av ideen vår, forklarer Oftedal.

Møter kule folk

Før de flyttet til Lofoten høsten 2017, bodde de i Ålesund. En tidagers ferie i Lofoten skulle vise seg å være livsendrende.

– Vi var vant til fjell, bølger og storm fra før av, men oppdaget at alt vi likte var ti ganger så sterkt i Lofoten som i Ålesund. I tillegg møtte vi masse kule folk, sier Oftedal.

Allerede da de flyttet nordover hadde østlendingene bestemt seg for å etablere en bedrift. De kom over konseptet med coworking og coliving, og synes det var en kul nisje. Som en konsekvens av at de ville etablere bedrift, tok Morel og Oftedal et årsstudium på Lofoten Reiselivsfagskole i Svolvær. Her var undervisningen lagt opp slik at de gikk to uker på skolen og jobbet tre uker med egen bedrift.

Arctic Coworking Lodge Lofoten består i dag av 12 sengeplasser, et kontor, kjøkken, stue og to bad. Her har Morel og Oftedal hatt besøkende fra hele verden.

– De fleste som kommer hit jobber enten frilans eller har en bedrift de kan styre over nettet. Det beste med å ha denne bedriften er at vi møter så mange kule folk som får livet til å gå rundt på de feteste måter, sier Morel.

Videre planer

I disse dager jobber de med et partnerskap i samarbeid med aktører fra Island og Grønland som også driver innenfor coworking-segmentet. Morel og Oftedal har fått et større stipend for å markedsføre samarbeidet.

– Planen er å gjøre det å jobbe i arktiske strøk til noe større enn det er i dag. Digitale nomader samler seg ofte på Bali eller i Thailand hvor det er lagt til rette for dem. Alt handler om å legge til rette, og ved å jobbe med aktørene på Island og Grønland, håper vi at vi får til det, sier Morel.

Sammen med Oftedal er han i disse dager også på utkikk etter noen som har en kul ide. Lokalene i underetasjen har tidligere huset blant annet verksted og en slags bruktbutikk. Nå er de på utkikk etter noen som har gode ideer til hva lokalene kan brukes til.

– Jeg og Rolf har nok å drive med her oppe, men vet at det er masse potensial i underetasjen. Det hadde vært tøft dersom det er noen studenter der ute som har en kul ide og drivkraft til å jobbe med det. Det kan i teorien være hva som helst, sier Morel.

Trives på Tangstad

Oftedal bor på Skjerpen – en fem minutters kjøretur fra Tangstad. Morel på sin side har kjøpt seg hus på Tangstad. Det er ingen tvil om at østlendingene har kommet for å bli.

– Det som overrasket meg mest da jeg flyttet hit var at det bor masse unge folk i området, sier Oftedal, før Morel legger til;

– Det er et inkluderende klatre- og surfemiljø, og generelt god stemning over alt. Det er vanskelig å føle seg ensom.

De peker også på at det ikke er mange steder i verden hvor man kan stå opp, dra å surfe, komme tilbake og sette seg å jobbe litt, før man igjen drar ut og står på ski. Det kan man imidlertid hos Arctic Coworking Lodge Lofoten.

– Å sitte i ro i åtte timer og jobbe er ikke nødvendigvis noe alle er laget for. Mange har nok godt av å bevege seg litt mer, sier Morel.

Artikkeltags