Gå til sidens hovedinnhold

Tankbil har veltet på E10. Veien er stengt i natt og området evakueres

Artikkelen er over 5 år gammel

En tankbil med betydelige mengder bensin og diesel kjørte onsdag kveld av veien og veltet på E10 på Vonheim i Vestvågøy ved avkjøringa til Vestresand. Alle nødetater rykket ut til åstedet.

Advarte publikum

Politiet ønsker ikke skuelystne og ber alle holde seg vekk fra stedet. Sjåføren er ute av kjøretøyet, og er sjekket av lege på stedet. Han skal være fysisk uskadet.

Bilen var på tur mot Leknes, og har kjørt av på høyresiden av vegen ved Geitelva.

 Hele området ble sperret og skumlagt, og politiet iverksatte  en sikkerhetssone på 500 meter. Politiet evakuerte onsdag kveld hus i nærheten. 

Omkjøring via Valberg og Havern

I forbindelse med ulykken er det omkjøringsmuligheter på Valbergsveien - fylkesvei 815. Tyngre kjøretøyer bes bruke FV815. Personbiler kan også bruke FV996, veien rundt Havern.

Innsatsleder i politiet, Ruben Evjen, sier at det er vanskelig å si hvor lenge veien er stengt, men at det trolig blir i hele natt. Bilen skal sikres, tømmes og berges. Området holdes rolig for å minske risikoen for eksplosjonsfare. Duskregnet er til fordel fordi det holder gassene nede.

Lekkasjen ble stoppet

Det har vært en lekkasje fra tanken med bensin, men politiet meldte etterhvert at lekkasjen var stoppet. En tankbil kom fra Harstad for å tømme bilen som har havnet i grøfta.

Les også: Arbeider fortsatt med å få tømt tankbilen. E10 stengt på ubestemt tid

Les også: Brannsjef berømmer mannskapene som først kom til stedet

Les også: Tankbilen er tømt. E10 fortsatt stengt.

Geitelva er ei ulykkesbelastet strekning, noe et kjapt søk i Lofotpostens arkiv viser:

Kommentarer til denne saken