Det har vært stor interesse rundt hva som skjer med Kabelvåg Auto etter brannen 13. februar i år. Mandag ettermiddag kunne de røpe hva som skjer videre og hvilken aktør som tar over Viking-driften.

Ny operatør i Lofoten

Det foregikk aktivitet hos Kabelvåg Auto fram til klokka tolv natt til mandag. Nå er det klart at Nord Salten Auto AS tar over drift og ansvar for Viking i området. De har kjøpt opp kranbilen og vil fremdeles være stasjonert på tomta til Kabelvåg Auto inntil videre.

Nord Salten Auto, en del av Nordvik-konsernet, har hovedkontor og bilberging på Hamarøy og driver også bilberging i Salten, Fauske og Bodø. Nå utvider de tjenestene også til Lofoten.

Mandag 1. august ble dermed deres første dag på jobb som operatør for Viking i Lofoten. For Bjørn Wiik er det godt å endelig få på plass avtalen, et halvt år etter brannen som ødela verkstedet i Kabelvåg.

– Jeg er veldig sikker på at faren min hadde vært veldig fornøyd med at det er de som tar over driften og ansvaret, sier Wiik.

– Det han var mest opptatt av, var de ansatte ved verkstedet. Før han døde, sa han tydelig ifra om at det viktigste var å hjelpe de etter brannen. Derfor er jeg veldig glad for å kunne si at alle våre ansatte nå er tatt hånd om og har fått nye jobber.

To av Kabelvåg Autos ansatte fikk seg ny jobb like etter brannen, mens de to resterende har vært permittert og ferierende. Steven Meyers har vært daglig leder i Kabelvåg Auto og har holdt bilberginga i live så godt som alene. Både Meyers og Kjell Remi Hartviksen går over til jobb som bilbergere i Nord Salten Auto.

Nord Salten Auto beholder alle de gamle tjenestene som Kabelvåg Auto drev, og beholder det gamle telefonnummeret.

Optimistisk

Wiik beskriver Nord Salten Auto som en stor, erfaren operatør som vet hva det handler om. De ble spurt av Viking til å overta ansvaret etter brannen.

– Vi har holdt på med bilberging siden 1960, så vi vet nok hva vi holder på med. Vi føler at det går i trygge hender og vi går jo ikke inn i noe ukjent, sier daglig leder i Nord Salten Auto, Eirik Valle.

Han forteller at han er svært glad for å få overta de ansatte fra den gamle operatøren.

– Jeg er veldig optimistisk for at det skal gå bra. Fordelen er jo at vi driver mye på samme måten som Kabelvåg Auto har gjort, så sånn sett så blir det enkelt å ta over i praksis, sier Valle.

13. og 20. august blir Kabelvåg Autos aller siste driftsdager, hvor de blant annet skal selge unna resten av bildekkene de har på lager.

Hva som skjer med tomta som brant ned er enda ikke påbegynt.