Gå til sidens hovedinnhold

Team Lego Laupstad med solid innsats i Roskilde

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag konkurrerte Team Lego Laupstad i den skandinaviske finalen i First Lego League, som er verdens største kunnskapsturnering for barn og unge.

Rundt 600 skandinaviske barn og unge var samlet i Roskilde for å konkurrere om gjeve priser innen forskning, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier.

Arrangementet er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Equinors talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Totalt var det 23 norske lag som deltok i finalen. Ett av dem var Team Lego Laupstad, som tidligere kom gjennom nåløyet i konkurranse med 409 lag fra Norge. I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forskning, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier.

LES OGSÅ: Denne gjengen gikk helt til topps i First Lego Leauge - nå skal de til Danmark!

Laget fra Laupstad består av fire jenter og seks gutter i alderen ni til 12 år.

– Med byutvikling som årets tema i FIRST LEGO League imponerer Team Lego Laupstad fra Laupstad skole med sine smarte løsninger. Dette bidrar ikke bare til å øke interessen for realfag, men inspirerer også andre til å ta del i utviklingen av fremtidens byer både lokalt og nasjonalt. Det er disse talentene vi med stolthet kan kalle morgendagens helter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Etter finalerundene var det til slutt Aqua Heroes fra Trondheim som kunne smykke seg med tittelen som årets Champions av FIRST LEGO League. Laget skal dermed representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i USA.

– I den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League har vi sett utrolig mange spennende prosjekter innenfor byutvikling. Her har deltakerne utviklet innovative og bærekraftige løsninger på utfordringer som de voksne ikke vet svaret på! Gjennom høsten har de arbeidet sammen for å løse utfordringer i fremtidens byer, og resultatet av det ser vi her i dag. Jeg er helt sikker på at mange av disse deltakerne kommer til å være med å forme fremtiden, sier Silje Kumeus fra FIRST Scandinavia.

Team Lego Laupstad forsket på aerodynamiske skyskrapere og hvordan vi kan ruste bygninger for fremtidens ekstremvær, særlig mot vind. Løsningen laget representere for juryen var blant annet basert på tips fra eksperter. Til tross for at det ikke ble topplassering i år, høstet laget skryt fra arrangører og dommere, og kunne dra hjem med hodene hevet som verdige finalister etter å ha deltatt i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge.

Kommentarer til denne saken