I fem år fra 2016 til 2021 gjennomførte Lofotposten, Feel24 ved Paul Klausen og The Arctic Triple prosjektet med Team Tæl. Der målet var at helt vanlige folk skulle få muligheten til å trene seg opp til deltakelse i triatlon.

Og det var en kjempesuksess. Etter at den siste gjengen fra Team Tæl løp i mål på torget i fjor, har alle tre aktørene opplevd et jevnt sig fra folk som ønsker at dette skal gjenoppstå. Og til start i 2023 kommer en ny gjeng «tælere» til å stå.

– Etter ett års pause så er det artig å kunne tilby en ny sesong med noen endringer, smiler trener Paul Klausen.

– Vi kjører på med Team Tæl 2.0. Målet er som vanlig å få deltakerne til å fullføre triatlon i 2023. Samtidig vil vi vie ut Team Tæl til å ikke bare handle om deltakerne, men at det også blir en folkebevegelse. Vi vil motivere alle i Lofoten til å bli mer aktive, utdyper redaktør i Lofotposten, Jan Eivind Fredly.

Les også

Team Tæl har vært en eneste stor opptur

– Med det her prosjektet skal vi få Lofoten i bevegelse, ikke nødvendigvis at alle skal delta på triatlon, men at alle skal kunne finne seg en aktivitet. Enten det er svømming, sykling eller løping hver for seg, eller alle tre i en kombinasjon, sier Klausen.

Som alltid vil det være slik at venner, familie, kolleger eller andre nominerer sine kandidater til å være med. Allerede fra denne måneden vil det være mulig å nominere inn folk som skal få sjansen til å ta plass i Team Tæl 2023.

– Vi ser at det har vært savnet. Ofte blir man stoppet på gaten av folk som sier at det er synd at det ikke er mer, så det er artig at vi starter opp igjen, forteller Klausen, og oppfordrer:

– Vi oppfordrer igjen folk som tidligere har søkt om å igjen søke, og de som har ventet på noe sånt om å søke.

Konkurranser

Underveis i opptreningen mot triatlon har Lofotposten en drøm om å arrangere løp i alle kommunene. Derfor er det også mulig å nominere arrangører til å avholde disse konkurransene.

– Arrangører som vil gjøre noe kan også henvende seg i nominasjonsperioden. Da vil dem stå for merking av løype, kiosk osv. Vi setter opp tidtakersystem og holder orden på det, i tillegg til å sende løpet direkte på Lofotposten.no, sier Fredly.

Bildeserie

Fem år med Team Tæl i bilder