Det er lørdag formiddag. På Torget i Svolvær står det sykler i ventesonen fremdeles. Det er triatlon-helg. For første gang på mange år arrangeres den olympiske distansen uten deltakere fra Team Tæl, samarbeidsprosjektet mellom The Arctic Triple, Feel24 og Lofotposten.

Inntil ti deltakere pr. kull er valgt ut for å delta på triatlon. Noen søker selv. Andre opplever at venner eller nær familie nominerer til deltakelse. Utgangspunktet til dem som til slutt utgjør Team Tæl er ofte vidt forskjellig.

Bildeserie

Fem år med Team Tæl i bilder

Noen kan ha vært aktive idrettsfolk, men har opplevd at hverdagen har tatt dem, og at aktiviteten er skjøvet til side. Andre har aldri trent, og opplever en livsstilsendring. Atter andre opplever å gjøre ting høyst motvillig, takket være et ytre press (les: motivasjon) fra personer som bryr seg.

I mange tilfeller er det å svømme 1.000 meter i havet, sykle 50 kilometer og til slutt løpe 12 kilometer, inkludert opp og ned Tjeldbergtinden, tre umulige ting satt sammen til én uoverkommelig oppgave. Som de opplever å mestre.

Første utgave av Team tæl telte seks medlemmer. Allerede året var responsen så enrom at laget ble utvidet til ni. Her er de ulike årskullene med Team Tæl:

Disse har deltatt i Team Tæl

2017 - første kull (6)
Roy Andre Thuv
Siss-Mari Stanojevic
Daniel Henriksen
Hege Jakobsen Kolberg
Steinar Evjen
Stein-Ove Nikolaisen

2018 - andre kull (9)
Karstein Strøm Halden
Ramona Benonisen
Kristian Berg
Geir Johnny Sørensen
Grete Elise Bakken
Ann-Carin Hanssen
Helene S. Pettersen
Lennart Brøndbo Johansen
Julie Brattli Steinsvik

2019 - tredje kull (10)
Tord Nilsen
Aleksander Dahl Olsen
Sofie Rokkan Nilsen
Therese Tønder Pettersen
Lasse Hanssen
Monica Madsen
Liv Else Holst Samuelsen
Elisabeth Holand
Preben Ellingsen
Frank Johnsen

2020 - fjerde kull (10)
Ulf Bendiksen
Tina Ness
Jan Olav Hansen
Rune Liland
Tore Holmen
Elise Kristin Kuntze
Trond Gran
Freddy Henningsen
Ingrid Nergård
Nina Steffensen

2021 - femte (og IKKE siste) kull (9)
Kristian Breivik
Line Dybwik
Mari Salvesen
Chris Mellem
Viggo Henningsen
Britt-Jorunn Solbakk
Siv Evjen
Sigurd Kjelstrup
Ole Vegard Mosseng

2023 - sjette kull

Her kan ditt navn stå.

Kanskje er det du som har han en egen, indre motivasjon?

Eller kanskje du blir nominert av noen som står deg nær, og vil at du skal klare det selv ikke tror du kan?

Team Tæl er en av Lofotpostens største satsinger på lokal sport. Seer- og lesertallene fortalte oss fort at dette var noe som traff, langt utover de som er så heldige å få treneroppfølging fra Paul Klausen, startplass i Lofoten Triathlon og oppmerksomhet gjennom tett oppfølging i lokalavisen.

Vi har opp gjennom årene latt oss imponere av prestasjonene. Og vi kjenner på en stolthet når vi ser tidligere tælere komme tilbake og delta "på egen kjøl" etter deltakelsen i Team Tæl.

Det var et rørende øyeblikk under målhjellen på torget i Svolvær sist lørdag. Britt Jorunn Solbakk fra 21-årgangen med Team Tæl kom i mål etter svømming, sykling og løping. I mål ventet tidligere tælere. Noen hadde deltatt i år igjen, andre var kommet for å være støtte fra tilskuerplass.

Nettopp det at vi har fem årskull med tidligere Team Tæl-deltakere gjør 2023-utgaven spesiell. Mange av de tidligere deltakerne har tatt kontakt og vil bidra med sin erfaring. Bidra som støtte, treningskompis, motivator og coach. Være der under de opp- og nedturer som følger av å være en del av Team Tæl .

Med tidligere års erfaring i bunn, håper vi at Team Tæl 23 skal sette Lofoten i bevegelse. Ja, noen utvalgte skal utgjøre Team Tæl-gjenget på start på Lofoten triathlon neste år. Men underveis skal det være plass til alle som vil være aktive.

Klarer vi å få i gang Team Tæl treningsgrupper i øst og vest?

Klarer vi å finne arrangører som, sammen med oss som arrangerer Team Tæl, får til mosjonsaktiviteter i Flakstad, Moskenes, Vestvågøy og Vågan?

I så fall vil vi lykkes med å slå sammen Team Tæl og Lofotpostens forrige mosjonsaktivitet – ja, nettopp: Lofoten i bevegelse.

Folkehelseperspektivet er noe som ligger Lofotpostens hjerte nært. Vi var tidlig ute med å dele ut skrittellere, oppskatte hverdagsmosjon og dra i stor flokk til Midnight Sun Marathon i Tromsø. Der ventet både deltakelse og intimkonsert med Jørn Hoel.

Team Tæl 2.0, som vi kaller 2023-utgaven, kombinerer det beste fra Team Tæl og den brede folkebevegelsen som Lofoten i bevegelse faktisk ble.

Vil du være med som deltaker, søker du via dette skjemaet.

Har du lyst å arrangere en mosjonsaktivitet der du bor, eller på den fineste plassen du vet om?

Arrangører som vil være en del av Team Tæl Lofoten i begevelse fyller du ut dette skjemaet.

Sammen setter vi Lofoten i bevegelse.

Sammen har vi tæl.

Sammen utgjør vi Team Tæl.

Du er med?!

God helg!

Les også

Team Tæl har vært en eneste stor opptur

Her er Team Tæl 2018!