Vi søker mer tæl til neste års råeste utfordring!

Mer tæl: Paul Klausen i Stamina, Maarianne Steffensen Kielland i Lofotposten og Frank Hagen og Kristian Nashoug i The Arctic Triple søker nye deltakere til Team Tæl.

Mer tæl: Paul Klausen i Stamina, Maarianne Steffensen Kielland i Lofotposten og Frank Hagen og Kristian Nashoug i The Arctic Triple søker nye deltakere til Team Tæl. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at fjorårets lag engasjerte og imponerte stort, søker Lofotposten, Stamina og The Arctic Triple nye, offensive deltakere til Team Tæl, for å følge dem på veien til kraftprøven Lofoten Triathlon 2018. Kanskje er det nettopp deg vi leter etter?

DEL

For andre året på rad søker Lofotposten, Stamina og The Arctic Triple deltakere til storsatsingen Team Tæl. Målet er å skape engasjement, gode historier og motivere og inspirere Lofoten opp av sofaen. De tre aktørene skal bygge et lag med seks deltakere, og følge dem på veien mot den olympiske distansen i Lofoten Triathlon 2018.

Klikk på denne linken for å komme til påmeldingsskjemaet!

- Fjorårets Team Tæl var en ubetinget suksess. Vi lott oss imponere av hele teamet. Særlig av pågangsmotet de viste og engasjementet de skapte. I år ønsker vi å gi muligheten til nye deltakere som kan sprenge sine egne grenser og gjennomføre noe de kanskje selv ikke hadde trodd de var i stand til, forteller Frank Hagen i The Arctic Triple.

Som en del av opplegget vil deltakerne få tett og skreddersydd oppfølging av personlig trener, periodiserte treningsplaner, åtte måneders gratis trening på Stamina, kurs i kosthold, intensitetstyring og treningsplanlegging, fri deltakelse på neste års Lofoten Ultra Trail og Lofoten Triathlon, samt deltakelse på månedlige fellestreninger og treningssamlinger.

Fjorårets Team Tæl imponerte stort. Fra venstre: Stein-Ove Nikolaisen, Hege Jakobsen Kolberg, Daniel Henriksen, Siss Mari Stanojevic, Steinar Evjen og Roy Andre Thuv

Fjorårets Team Tæl imponerte stort. Fra venstre: Stein-Ove Nikolaisen, Hege Jakobsen Kolberg, Daniel Henriksen, Siss Mari Stanojevic, Steinar Evjen og Roy Andre Thuv Foto:

- For vår del handler Team Tæl om å finne gode historier og skape entusiasme rundt en spennende begivenhet. Lofotposten har et uttalt mål om å få Lofoten i bevegelse, og vi syns det er svært artig å følge folk som gir det lille ekstra for å nå et mål, sier Lofotpostens redaktør, Marianne Steffensen Kielland.

- I fjor hadde vi over 70 søkere, og selv om vi bare kunne ta med seks av dem er jeg sikker på at det er flere svært spennende kanditater med Team Tæl-potensial der ute, fortsetter Kielland, som oppfordrer fjorårets søkere til å gi det et nytt forsøk i år.

- En ny start

Paul Klausen i Stamina var langt på vei initiativtaker til prosjektet. Han er også den som fulgte fjorårets deltakerne tettest.

- Jeg var privilegert som fikk følge fjorårets deltakere så tett. Man får et nært forhold og det er mye følelser involvert. Jeg fikk oppleve både oppturer og nedturer sammen med deltakerne. Det mest givende var å se at folk knakk koder for å komme i form, og nådde mål de på forhånd trodde var utenfor rekkevidde, forteller Klausen.

Han er overbevist om at Team Tæl forandret livet til flere av fjorårets deltakere.

Steinar Evjen jubler etter å ha fullført årets utgave av Lofoten Triathlon på imponerende vis.

Steinar Evjen jubler etter å ha fullført årets utgave av Lofoten Triathlon på imponerende vis. Foto:

- Alle gikk ned flerfoldige kilo og ble i betraktelig bedre form. Tilbakemeldingene er at flere fikk et helt nytt liv etter å ha vært med på teamet i fjor, sier Klausen engasjert.

En av deltakerne som virkelig blomstret som Team Tæl-deltaker var Hege Kolberg fra Henningsvær. For henne ble Team Tæl en ny start.

- Det var helt fantastisk å være med i fjor! Team Tæl ga meg en ny start i livet. Jeg har funnet tilbake til treningen og har en mye bedre hverdag enn før jeg ble med på laget, forteller en sprudlende Kolberg. Hun driver fortsatt aktivt med triatlon, og har som mål å fullføre også neste års utgave.

Hege Jakobsen Kolberg har funnet tilbake til treningen etter å vært med på Team Tæl.

Hege Jakobsen Kolberg har funnet tilbake til treningen etter å vært med på Team Tæl.

- Jeg angrer overhodet ikke på at jeg ble med. Hadde jeg fått muligheten hadde jeg blitt med på teamet på nytt, slår Kolberg entusiastisk fast og kommer med en klar oppfordring:

- Når jeg kan klare det, kan alle andre det også, så det er bare å hive seg med!

Er du den vi leter etter?

Det kreves ingen erfaring fra triatlon for å være med. Det er en forutsetning at deltakerne er bosatt i Lofoten og har anledning til å delta aktivt på treningene. I tillegg innebærer deltakelse en forpliktelse om å gjøre sitt ytterste for å fullføre den olympiske distansen i Lofoten Triathlon 2018.

- Vi er på utkikk etter alle typer mennesker, trent og utrent. Deltakerne må ønske å være en del av et lag og være mottakelig for profesjonell hjelp til å ta mentale og fysiske steg. Det er også viktig at deltakerne byr på seg selv, og deler sin treningshverdag, både gjennom sosiale medier og på trykk i avisen, forteller Kielland.

Det er anledning å søke selv eller nominere andre. Søknad gjøres via påmeldingskjemaet.

- Det er viktig å skrive en god begrunnelse for hvorfor kanditaten burde få sjansen, samt fortelle noe om kanditatens forhold til trening, presiserer Kielland.

Søknadsfrist for Team Tæl 2018 er 7. januar.

Fakta - Team Tæl

  • Lofoten-basert Triatlonteam bestående av seks deltakere.
  • Nytt opptak hver sesong.
  • Samarbeidsprosjekt mellom Lofotposten, Stamina og The Arctic Triple.
  • Teamet trenes og veiledes av Staminas trenerapparat.
  • Lofotposten vil følge teamets treningshverdag gjennom flere reportasjer gjennom sesongen.
  • Teamets målsetting er deltakelse i den olympiske distansen av Lofoten Triathlon, bestående av 1 km svømming, 50 km sykling og 12 km løping.
Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags