Gå til sidens hovedinnhold

25 land representert: – Generelt så reiser folk lengre for den ekstreme etappen

Artikkelen er over 3 år gammel

På fredag går startskuddet for årets The Arctic Triple Lofoten Triathlon 2018.

På den olympiske distansen, hvor deltakerne skal svømme rundt Lamholmen i Svolvær, sykle til Henningsvær og tilbake, og springe rundt Osan via Tjeldbergtinden er det snaut 150 deltakere fra ti land som stiller til start.

– Her har vi deltakere fra både Tyskland, Spania, Sveits og USA, forteller Kristian Nashoug, markedsansvarlig i The Arctic Triple som arrangerer Lofoten Triathlon.

Verdens land er godt representert i den olympiske distansen, likevel ser arrangørene at reiselengde og distanse har en sammenheng.

– Generelt så reiser folk lengre for den ekstreme distansen, sier Nashoug.

Arctic Triple-general Frank Hagen skyter inn at prosentandelen utlendinger på den lange distansen, den ekstreme distansen, er langt større enn på den kortere olympiske distansen.

Les også: Frykter ikke kloakk i havna under Lofoten Triathlon: – Vi vurderer risikoen som ufarlig

Skal sykle 196 kilometer

Den ekstreme distansen består av svømming rundt Svinøya i Svolvær, en svømmetur på vel fire kilometer. Før deltakerne hiver seg på sykkelen og tar sykkelturen rundt Vestvågøy, Gimsøya og innom Henningsvær før de skifter til løpeklær på Svolvær torg. Etter å ha lagt bak seg 196 kilometer på sykkel skal ekstremdeltakerne løpe 45 kilometer. Fra Svolvær torg til Sandsletta og over fjellet til Svolvær igjen.

I underkant av 50 deltakere har meldt seg på ekstremdistansen.

På deltakerlista er det en god miks av kjente og ukjente navn.

– Vi ser at mange gamle deltakere har tatt steget opp fra olympisk- til ekstremdistansen. Det er gøy å se at de setter seg nye mål, at de har større kapasitet og kan sette seg mer hårete mål, sier Nashoug, og viser til at det her lokalt er stor aktivitet i triatlonklubben, noe som vises på Facebook og i treningsapper.

– Der deles det om treningsturer og de er flinke til å engasjere hverandre.

Triatlongull til Kjell-Egil (25) - lot seg ikke knekke av varmen

Oppfordrer til heiing

Arrangørene oppfordrer folk til å komme seg ut fredag og lørdag for å heie fram deltakerne.

– Henningsvær torg kan være en hotspot for publikum, slår Nashoug fast.

– Man kan følge med på trackingen og man må gjerne ta turen til fjells for å heie. Tjeldbergtinden er jo et glimrende punkt å stå på. Se på mens deltakerne sliter seg opp brattbakken, sier Nashoug.

I tillegg til å oppfordre folk til å heie fram deltakerne understreker arrangørene viktigheten av å ta hensyn til at det tidvis er mange myke trafikanter langs veien.

– Vi oppfordrer bilistene til å vise hensyn, det vil være spesielt mange syklister langs E10 mellom Rørvikkrysset og Svolvær mellom 12.00 og 14.00 på fredag, forteller Hagen.

Triatlon for unger

På lørdag er det ikke bare ekstremdistansen som skal gjennomføres. Da ar barn fra tre til 12 år muligheten til å delta i Lofoten Triathlon Kids.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor med triatlon for unger. I fjor var det mange som møtte opp for å være med på selve dagen, i år oppfordrer vi folk til å melde på barna sine via Vipps, forteller arrangørene og viser til at all informasjon er å finne på Facebook-arrangementet som er oppretter for Lofoten Triathlon Kids.

– Vi har et øvre tak på antall deltakere i barnearrangementet på 150 stykk. Derfor er det aller best å melde seg på i forkant, forklarer Hagen.

The Arctic Triple har et samarbeid med brannvesenet som stiller vannslangen til disposisjon førstkommende lørdag.

– Det starter med en liten dusj. Da skal barna springe gjennom strålen, før de skal sykle til Skandinavisk Høyfjellsutstyr og tilbake til torget. Det hele avsluttes med en løperunde rundt torget og inn gjennom målhjellen, forteller Nashoug og avslører at det blir medalje og premie til alle barna.

Alle typer sykler er tillatt i barnetriatlonet. Det seg være sparkesykkel, trehjulsykkel eller tohjulsykkel.

I tillegg til liv og leven på torget i form av barnetrialon, vil KS Ski ha åpen kafe og Jan Eivind Fredly stiller som speaker.

Les om Team Tæls oppvarming til helgas store styrkeprøve:

Tælerne øvde på teknikk på stranda: – Litt ekkelt og kaldt, men jeg klarte da svømme

Første pallplassering for Team Tæl: - Dette er helt fantastisk

Team Tæl testet løypa: Brøyt sykkeltrening halvveis: – Var for mye sidevind

42 løpere på startstreken i lørdagens Team Tæl-løp på Leknes: – Psykisk godt å ha gjennomført dette

Ramona tilbake på sykkelen etter flere år: – Jeg følte vi var lam som ble sluppet ut for første gang!

Lær å løpe med Team Tæl

Team Tæl fant maxpulsen: – Jeg er helt knust

Kommentarer til denne saken