- Det blir ingen enkel jobb for juryen

Artikkelen er over 1 år gammel

I januar starter et nytt lag med tælere opp. De skal trene sammen i åtte måneder fram mot triatlon med olympisk distanse.

DEL

Påmelding Team tæl Fredag formiddag har det kommet inn over 60 påmeldinger til Team tæl 2019. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på, selv om klokka nå tikker raskt mot deadline søndag kveld.

Trykk HER for påmeldingsskjema.

Fakta – Team Tæl

  • Lofoten-basert Triatlonteam.
  • Nytt opptak hver sesong.
  • Samarbeidsprosjekt mellom Lofotposten, Family Sports Club og The Arctic Triple.
  • Teamet trenes og veiledes av Family Sports Clubs trenerapparat.
  • Lofotposten følger teamets treningshverdag gjennom flere reportasjer gjennom sesongen.
  • Målsetting er deltakelse i den olympiske distansen av Lofoten Triathlon, bestående av 1 km svømming, 50 km sykling og 12 km løping.

God respons

- Vi er veldig fornøyd med responsen så langt. Flere har nominert venner og kjente, men som tidligere år ser vi også at mange nominerer seg selv, sier Lofotpostens redaktør Marianne Steffensen Kielland.

Påmeldingen er fortsatt åpen, fristen går ut først i slutten av uka. I 2018 fikk Lofotposten, Stamina og The Arctic Triple inn nærmere 100 søknader til Team Tæl. Jobben med å velge ut et lag bestående av seks deltakere, ble såpass utfordrende at man til slutt endte opp med å utvide laget med tre personer. Så langt har man ikke tatt stilling til hvor stort årets lag blir.

- I fjor kom det ett rush av påmeldinger siste helga. Vi håper fortsatt på mange flere nominasjoner, selv om vi ser at det er mange spennende kandidater allerede. Det blir ingen enkel jobb for juryen å velge ut deltakere i år heller, slår Steffensen Kielland fast.

Siste frist for påmelding er ved midnatt søndag 6. januar. Etter dette vil aktuelle kandidater bli kontaktet, og presentert i avisen.

I år er tredje gang Lofotposten, Stamina og The Arctic Triple samarbeider om å få et Team Tæl til startstreken på olympisk distanse i Lofoten Triatlon i august. I år er The Arctic triple og Lofoten Triatlonklubb valgt ut til å være NM-arrangør, og årets Team Tæl-deltakere blir dermed NM-deltakere.

Gratis trening og kurs

Både trente og utrente kan melde seg på Team Tæl. En forutsetning er at man ikke har deltatt på triatlon tidligere. Man må være bosatt i Lofoten og fylt 18 år.

Som en del av opplegget vil deltakerne få treningsplaner og tett og skreddersydd oppfølging av personlig trener. De får også åtte måneders gratis trening på Stamina, kurs i kosthold, intensitetsstyring og treningsplanlegging, fri deltakelse på neste års Lofoten Ultra Trail og Lofoten Triathlon, samt deltakelse på månedlige fellestreninger og treningssamlinger.

Deltakere må selv skaffe sykkel, våtdrakt og eventuelt annet utstyr, dersom man ikke allerede har dette. Husk at det også finnes mye godt utstyr på bruktmarkedet.

Slik gikk det med fjorårets deltakere

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken