Røst teaterlag setter opp sin aller første forestilling: - Veldig stas

Artikkelen er over 1 år gammel

I samarbeid med Teaterøya setter Røst teaterlag opp en familieforestilling satt til bunnen av Moskenesstraumen.

DEL

Røst teaterlag og Teaterøya har lørdag 14. september premiere på sin nye forestilling i aulaen på Røst skole. 25 barn og voksne fra tre generasjoner skal stå på scenen i forestillingen som har fått navnet «Selkie mot strømmen – en forestilling om å kjempe imot».

– Det er så fantastisk at hele tre generasjoner er på scenen, skriver skuespiller og teaterpedagog Siriann Petronella Berdal i en pressemelding.

– Manuset er inspirert av gamle Lofoten-eventyr, fenomenet Selkie (halvt menneske og halvt sel) og ideer fra barna. Handlingen er lagt til bunnen av Moskenesstraumen, hvor vi møter den onde Moskeneskjerringa, og på øya hvor vi møter øyfolket som ikke er særskilt vennlig mot Juno (selkie). Tematikken tar for seg det å være annerledes, føle seg utenfor, mobbing og makt, skriver hun.

Første forestilling

Kostymene, til reker, sel, maneter og en sildestim, har frivillige på øya vært med å sy.

Røst Teaterlag er arrangør av denne forestillingen i samarbeid med Teaterøya. Forestillingen er den første Røst teaterlag setter opp.

– Det er veldig stas, skriver Berdal.

Siriann Petronella Berdal har regi og manus, Mikael Rönnberg er øymusikant, og Hildegunn Pettersen har sanginnstudering.

Teaterøya er et prosjektbasert kulturtilbud til barn og unge ute i distriktet. Det startet på Røst i 2017, og på grunn av dette arbeidet ble Røst teaterlag stiftet i januar 2019. Teaterlaget skal opprettholde og fortsette arbeidet med barn og unge.

Prosjektet er støttet av Polar Kraft, Sparebank1 Nord-Norge og Røst kommune, og Berdal vil takke til alle som bidrar.

– Vi har ikke klart oss uten denne støtten, skriver hun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken