Gå til sidens hovedinnhold

Ted-Robin (46) fra Myre satser stort i Lofoten: – Vi skal fylle hjellene i Henningsvær!

Artikkelen er over 2 år gammel

Ted-Robin Endresen ved Myre Fiskemottak er ikke i tvil om hvorfor han vil satse enda mer i Lofoten.

Denne vinteren ble det klart at Myre Fiskemottak sammen med Saga Fisk i Svolvær overtok det tradisjonsrike fiskemottaket Riksheim Fisk AS i Henningsvær.

Fra før står bedriften på Myre bak fiskemottaket på Barstrand på Gimsøy. Myre Fiskemottak er den største aktøren på hvitfisk i Nordland.

Erfaringene i Henningsvær er så langt gode.

– Jeg synes det går veldig bra. Det er selvsagt litt «armer og bein» nå det første året, og vi har enda ikke fått gjort noen investeringer der for å effektivisere anlegget. Men vi er veldig godt fornøyde så langt, det er gode lokaler og flinke folk som er med oss videre der.

– Det er bra trøkk, vi kjøper mellom 50 og 60 tonn hver dag, sier han videre til Lofotposten etter noen ukers drift som nye eiere.

Vil satse i Lofoten

– Hvorfor ønsker dere å utvide satsingen i Lofoten?

– Bakgrunnen er at vi ser at det de siste årene har vært et bra innsig i Lofoten og spesielt rundt Henningsvær. Siden vi og Saga Fisk har felles interesser er det en fordel at vi satser sammen et sted, sier Endresen.

Da kjøpet ble kjent la han blant annet vekt på at Riksheim-bruket kan levere råstoff til filetfabrikken Primex på Myre.

– Med et anlegg sentralt i Lofoten styrker vi grunnlaget for å få fisk til fabrikken, sier Endresen og slår fast at det er en viktig motivasjonsfaktor for å satse i Henningsvær.

Men også tørrfiskproduksjon i fiskeværet i Vågan er viktig for fiskekjøperen fra Myre.

– I år kommer vi til å henge i liten grad, men framover skal vi fylle hjellene i Henningsvær!

Også på Gimsøy skal man satse videre på tørrfisk-produksjon.

– Det er helt klart et satsingsområde for oss, slår han fast.

Ted Robin Endresen er også klar på at man vil se på videre satsing i Lofoten. En mulighet er en omstrukturering og en større satsing på ett anlegg, han ser også for seg et mulig salteri som en tanke verdt å tenke i Lofoten.

– Når går dere videre med renovering av Riksheim i Henningsvær?

– Vi må bruke sommeren og høsten på å ta en avgjørelse etter at sesongen er over.

God mottakelse i Lofoten

Etter en lengre diskusjon i Øksnes kommune om Myre Fiskemottak skulle å få henge fisk på Klo i Øksnes fikk han nylig gjennomslag.

Det er han glad for, men Endresen framhever samtidig mottakelsen i Lofoten som svært god, og skryter av behandlingen i Vågan kommune knyttet til satsingen her.

– Jeg må virkelig si at da vi hadde en utbygging på Gimsøy var det veldig god mottakelse, god veiledning og rask saksbehandling. Vi var veldig godt fornøyde, det gikk veldig ryddig og greit.

– Nå som dere har fått gjennomslag i Øksnes, vil du satse mindre i Lofoten på tørrfisk?

– Nei, det er fornuftig å ha spredd hjellkapasiteten på grunn av temperaturforholdene. Det er ikke lurt å satse alt på et sted. Vi starter ofte å henge i Lofoten, siden det er et varmere klima der enn her på Myre.

Kommentarer til denne saken