1 av 2 har opplevd dette

Nær 1 av 2 nordmenn har opplevd å få mobiltelefonen ødelagt, mistet eller stjålet.

Nær 1 av 2 nordmenn har opplevd å få mobiltelefonen ødelagt, mistet eller stjålet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Du bør passe ekstra godt på mobiltelefonen din i sommer.

DEL

Sommeren er høysesong for mobilbruk. Vi har den med på ferie i inn- og utland, enten det er på stranda eller til fjells. Hyppig bruk gjør også at det er fort gjort at noe uforutsett skjer med mobilen.

Nær halvparten
45 prosent av nordmenn har fått mobilen ødelagt, mistet eller frastjålet, viser viser en fersk undersøkelse som Opinion har utført.
– Aller flest opplever vannskade eller at mobilen blir knust. I tillegg har 25 prosent fått mobilen frastjålet, og like mange har mistet den, opplyser Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge.
– Det kan være lurt å passe ekstra godt på mobiltelefonen i sommer. På denne tiden reiser vi mer enn vanlig og oppholder oss mer utendørs enn ellers i året, sier Moen.

LES OGSÅ: Nå lever mobilen din farlig! 

Forsikring
Ifølge undersøkelsen har 14 prosent forsikret mobilen. Disse oppgir at mobiltelefonen er dekket av innboforsikring, reiseforsikring eller annen forsikring.
– Kontakt din forsikringsleverandør for å få klarhet i om mobiltelefonen eller nettbrettet er dekket ved skade, uhell eller tyveri. Skaff deg oversikt over dine eksisterende forsikringer og vurder om du skal kjøpe tilleggsforsikring, råder Moen.

LES OGSÅ: Slik beskytter du mobilen din

Ekstra trygghet
Noen tegner også mobilforsikringer.
– Å bli frastjålet mobilen i utlandet er en frustrerende opplevelse. Hvis du derimot vet at du er forsikret, enten gjennom mobilforsikring eller annen type forsikring, gir dette en ekstra trygghet på ferien, sier Bjørn Ivar Moen. (ANB) 

Artikkeltags