- Sosiale medier gjør deg syk

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tenåringer trenger tettere oppfølging, mener forskerne.

DEL

[Nettavisen]  Vi har lenge visst at sosiale medier fører med seg langt mer enn bare feriebilder, lykkelige hverdagsøyeblikk og morsomme oppdateringer. Mange synes det er vanskelig å skulle forholde seg til denne rosenrøde hverdagen, samtidig som de likevel føler et behov for å sjekke både Facebook og Instagram hver eneste dag.

Nå viser en ny undersøkelse, utført ved Ottawa Public Health's Department of Epidemiology, at tenåringer som bruker sosiale medier i mer enn to timer hver dag har økt sjanse for å utvikle depresjon.

Økt bruk av sosiale medier kan også føre til psykisk stress og selvmordstanker, ifølge forskerne.

Forskerne har undersøkt data fra totalt 753 ungdommer med en gjennomsnittsalder på cirka 14 år. 25,2 prosent av ungdommene oppga at de brukte mer enn to timer per dag på sosiale medier. De samme ungdommene rapporterte også i større grad om psykiske problemer, sammenlignet med de som brukte sosiale medier i mindre enn to timer per dag.

Forskerne er samtidig tydelige på at bruken av sosiale medier ikke er den eneste årsaken til de psykiske problemene ungdommene opplever.

De tror likevel disse ungdommene trenger økt støtte, og foreslår å bruke sosiale medier for å nå ut til de som sliter. I et utdrag fra studien skriver forskerne:

- Undersøkelsen viser at elever med dårlig mental helse ofte er hyppige brukere av sosiale medier. Disse resultatene indikerer et behov for å øke helsetilbudet på sosiale medier i et forsøk på å hjelpe ungdommen. (ANB)

Artikkeltags