Gå til sidens hovedinnhold

Vi lider av batteriangst

Artikkelen er over 5 år gammel

Ferieminnene deles med smarttelefonen. Så lenge batteriet varer.

Én av fire nordmenn frykter nemlig at smarttelefonen skal gå tom for strøm i ferien, viser en fersk undersøkelse.

Erstatter kamera

I ferietiden får smarttelefonen ekstra mye å gjøre. Fire av 10 har smarttelefonen som eneste kamera med seg på sommerferien.

Problemet er bare at det lastes ned mange bilder fra sosiale medier, og da brukes store deler av telefonens batterikapasitet.

Produsentene erfarer nå at lading blir en stadig viktigere egenskap, og det jobbes hele tiden med å utvikle nye lademuligheter.

– Smartmobilen får stadig nye bruksområder og apper. Når vi knipser massevis av bilder og poster dem på Facebook og Snapchat, går det mer batterikapasitet enn ved SMS og tale, sier markedssjef Tommy Jensen i Samsung Norge.

Han understreker at hurtiglading kan bli den nye standarden i bransjen for å avhjelpe de batterislukende appene.

Ikke postkort lenger

Snapchat puster nå også det kjente og kjære prospektkortet i ryggen: 27 prosent av brukerne sender feriehilsenen fra Snapchat mot 29 prosent som fremdeles sender kort, viser undersøkelsen.

Kvinner er mer engstelig enn menn for å gå tom for strøm på mobilen på landsbasis - én av fem menn mot én av tre kvinner har batteriangst.

Kvinner bruker også sosiale medier på mobiltelefonen mer aktivt enn menn. Halvparten av kvinnene, mot fire av ti menn, setter sosiale medier som høyeste prioritet i mobilbruken.  (ANB)

Kommentarer til denne saken