– Noen av våre kunder opplever sporadiske problemer med samtaler på mobil. Det jobbes med å løse situasjonen. Vi beklager til de som er berørt, skriver Telenor på sin egen Facebook-side.

Problemet oppstod like over klokka 12 opplyser pressesjef Anders Krokan i Telenor. Selskapet jobber nå for å løse problemet.

– Konsekvensen er at kunder opplever at de ikke får koblet seg på samtaler eller samtalene blir brutt. Vi vet ikke hvor omfattende eller hva årsaken til dette er, forklarer Krokan til Nettavisen.

Det er flere steder i Norge som er rammet, men pressesjefen har ikke full oversikt over hvilke, opplyser han til Nettavisen.

NRK skriver at Statsforvaltaren i Vestland har fått varsel fra Norsk kommunikasjonsmyndighet om disse problemene, og at det skal gjelde hele landet.

Observert droner

Myndighetene har fått tips om droner rundt mobilmaster flere steder i landet. Derfor blir telekombransjen bedt om å skjerpe beredskapen.

– Det har blitt gjort observasjoner flere steder i landet, både i Sør-Norge og i Trøndelag, sier Svein Scheie, seksjonsleder for tilsyn og beredskap i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Nkom har fått meldinger om både uidentifiserte droner og mistenkelige personer rundt mobilmaster og elektronisk kommunikasjonsanlegg.

På grunn av observasjonene har de bedt mobil- og bredbåndsselskapene om å være ekstra på vakt for mistenkelig aktivitet nær anleggene sine.