Kun 281 meter over havet rager toppen av Skrovafjellet, og mot resten av fjellene i Lofoten er fjellet ute i havgapet på kvalfangerøya for en junior å regne. Men det er et fjell som også er lett å undervurdere, noe deltakerne de forrige seks årene har erfart. Melkesyra kan nemlig melde seg fort i dette terrengløpet.
Festivalen «Sommerfest i Skrova» arrangeres denne første julihelga, og lørdag 6. juli er selve løpsdagen, kan Stig Mortensen i arrangementskomiteen opplyse til Lofotposten.


I år som i fjor har man valgt å legge starten til det gamle ungdomshuset i hovedbebyggelsen på Heimskrova, og ikke fra den nye gymsalen på øya Kuholmen.
Det betyr at alle løperne får en lengre distanse å løpe, gjennom selve bebyggelsen både på øyene Heimskrova, Risholmen og Kuholmen, og dermed har arrangøren også adskillig mer publikums-trase å skilte med under festivalen i Skrova.
Innkomsten for løpet er for de to lengste distansene selvsagt oppe på fjellet, mens den korteste distansen har innkomst ved foten av Skrovafjellet.


Hovedsponsor Ellingsen Seafood AS gir 2.500 kroner til raskeste kvinne og raskeste mann på den lengste løpsdistansen.
– Det er ingen krav til ferdigheter, og heller ingen begrensninger i alder verken nedover eller oppover. Dette er en familiefest, og man tar med hele familien til Skrova, gjerne også på løpingen, sier Mortensen.

Alle løpene i Adwice-karusellen har tre løyper, samt egen trimklasse uten tidtaking.
Korteste løype: 1.500 meter, 34 høydemeter
Mellomlang løype: 2.000 meter, 214 høydemeter
Lang løype: 2.200 meter, 250 høydemeter
Den korte løypa går fram til foten av Skrovafjellet. Mellomløypa går opp til «førstetoppen», mens den lengste løypa fortsetter helt til topps på Skrovafjellet.
Alle løypene starter ved det gamle Ungdomshuset midt i Skrova. For å unngå klyngeløping og kødannelser, kjøres det intervallstart under Skrovafjellet OPP også i år.