Gå til sidens hovedinnhold

Anundsen: - Angrep som stemmer med PSTs trusselvurdering

Artikkelen er over 4 år gammel

Angrepet i Nice er tragisk og stemmer godt overens med PSTs åpne trusselvurdering, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

– Dette er et tragisk angrep gjennomført med forferdelige midler. Det stemmer dessverre godt overens med det trusselbildet som PST har formidlet gjennom sin åpne trusselvurdering etter at IS anbefalte sine tilhengere å gjennomføre angrep med enkle midler, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen til NRK.

– Det som er utfordrende med slike angrep, er at det ofte er krevende å avdekke dem på forhånd, sier Anundsen og legger til at det internasjonale samarbeidet for å hindre slike angrep i så stor grad som mulig, er godt.

– PST har i sin trusselvurdering sagt at det er mulig at et terrorangrep også kan ramme Norge. Men det er ikke en prognose, det er basert på et analysegrunnlag basert på et svært omfattende materiale. Det er også en reduksjon av trusselnivået i forhold til det vi har opplevd tidligere. Så langt har PST vært tydelige på at det ikke er tilknytninger til Norge som bidrar til å endre trusselnivået vårt nå.

– Det viktigste for terroristene er å ødelegge vår måte å leve på. De skal ikke lykkes med det, og vi skal ikke gå rundt og være redde. Norge er et trygt land å bo i, sier han.

Til de som mener angrepet i Nice vil sette fart på debatten om politibevæpning i Norge, sier Anundsen at et offentlig utvalg er satt ned for å se nærmere på ordningen, og at konklusjonene vil gi et godt faglig grunnlag for en framtidig diskusjon.

– Stortinget må til slutt vurdere om de vil opprettholde ordningen så langt, nemlig at man ønsker et ubevæpnet politi, eller om også Norge må tilpasse seg annerledes framover, sier Anundsen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken