Testingen fortsetter i Moskenes

DEL

I Moskenes er det per nå bekreftet at tre personer er smittet med covid-19.

- Det foretas smittesporing. Jeg vet ikke hvor smitten kommer fra. Smittevernlegen fortalte meg i går at det ikke er snakk om mange nærkontakter og at de hadde kontroll i forbindelse med disse tre tilfellene, sier ordfører Lillian Rasmussen.

Hun forteller at det ble tatt mange tester i går kveld og at testingen fortsetter i dag.

Les også: Tre nye koronatilfeller i Moskenes

Elevene får fri

Moskenes kommune oppfordrer også elever ved videregående skole til å bli hjemme fredag.

– Mange foreldre har uttrykt usikkerhet i forhold til situasjonen som har oppstått på Vestvågøy, særlig knyttet til mulig smitte på den videregående skolen. Vi har derfor besluttet ut fra «et føre var» prinsipp, at elevene gis fri i dag. Elever som likevel ønsker å være på skolen, gis et tilbud ut skoledagen. Det forventes normal skole på mandag. Dersom situasjonen endres, vil det bli gitt ny beskjed, skriver de på sin Facebook-side.

– Vest-Lofoten videregående skole anbefaler at alle elever og ansatte som har vært innom hovedskolen på Leknes de siste dagene, holder seg hjemme og betrakter seg som å være i karantene. Da er det greit at vi gjør det samme, sier ordføreren Lillian Rasmussen.

Også de yngre elevene i Moskenes får fri i dag.

– Elevene får fri, men skolen er åpen ettersom det kan være noen unger som har behov for å være der, forteller Rasmussen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken