Gå til sidens hovedinnhold

Som lofoting skal man være svært lite interessert i idrett, for å legge sommerens ferie utenfor eget øyrike denne uka i august

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Fredag ble det kjent at The Arctic Triple, arrangøren bak Lofoten Triatlon, får tildelt norgesmesterskapet i Triatlon i august 2019 sammen med Lofoten Triatlonklubb. En stor fjær i hatten til primus motor Frank Hagen, Christian Nashaug, Ronnie Maas Pedersen og alle andre involverte.

Helt overraskende kan det ikke sies å være. Lofoten Triatlon har høstet mange lovord for sitt spektakulære arrangement de siste årene. Samtidig har framgangen og rekrutteringen til den unge, lokale triatlonklubben utvilsomt vakt oppsikt hos Norges Triathlonforbund. Klubben ble startet bare for fire år siden, men har i dag hele 120 aktive medlemmer. Så vidt vi kjenner til blir dette det aller første norgesmesterkapet for senior arrangert i Lofoten! Man kan la seg begeistre av mindre!

Det er en stor oppgave The Arctic Triple og Lofoten Triatlonklubb nå påtar seg, dette er et krevende arrangement. Sammenlignet med tidligere år utvides arrangementet dessuten med to dager, for å få rom til øvelsene akvatlon (svømming og løping) i Henningsvær og duatlon (sykling og løping) i Svolvær.

Samme uke som NM skal arrangeres, kommer også Arctic Race of Norway med sin sykkelfest til Lofoten. Det blir avgjørende at de to arrangørene klarer å spille på lag. Det er først og fremst fredag 16. august som kan by på utfordringer. Da har triatlon-arrangementet sin ekstremdistanse med start og målgang i Svolvær. Samtidig har Arctic Race of Norway start i Henningsvær og målgang i Svolvær. God planlegging, og dialog mellom aktørene om logistikk og infrastruktur, blir en nøkkel for at begge skal lykkes.

I midten av august kryr det dessuten fortsatt av turister i Lofoten. Det er også kjent at deler av hotellkapasiteten i Svolvær allerede er bundet opp til sykkelløpet flere av dagene under triatlon NM. Vi håper det blir husrom å finne for alle som vil til Lofoten å konkurrere på triatlon-øvelsene. Arctic Triple-leder Frank Hagen har tidligere uttalt til Lofotposten at det er 3000 gjestesenger i Vågan, og at de er innstilte på å være løsningsorienterte.

Vi har tro på at begge arrangørene blir møtt med stor velvilje og entusiasme hos lofotinger flest, kommuner og næringsliv. Som lofoting skal man være svært lite interessert i idrett, for å legge sommerens ferie utenfor eget øyrike denne uka i august. Dette blir litt av en folkefest!

Så vidt vi kjenner til, blir dette det aller første Norgesmesterskapet for senior arrangert i Lofoten.


N orgesmesterskap i Triathlon til Lofoten: – Vi mener dette er historisk

Se pressekonferansen: Lofoten får NM i Triatlon

Kommentarer til denne saken