The Arctic Triple er i startgropa med sine tre løp; Lofoten triathlon, Lofoten ultratrail og Lofoten X. Multisportarrangementet har store ambisjoner, vil på kartet internasjonalt og skal være bunnsolid lokalt forankret. Det sa prosjektleder Maria Terese Karlsen i sin presentasjon under friluftskonferansen.

- Vi tror The Arctic Triple kan bli en sterk merkevare. I tillegg til naturen i Lofoten, skal deltakerne møte et godt vertskap, sa Karlsen som understreket at XXLofoten som står bak ideen er bevisste på sin rolle når de inviterer til bruk av naturen:

- Vi ønsker ikke å bli en ny aktør som bare forsyner oss av denne flotte arenaen. Deltakerne som kommer hit, er ikke her for å komme i mål 10 sekunder raskere enn i forrige løp. De er her for å oppleve øyeblikkene. Hvis vi ikke tar vare på naturen, blir disse øyeblikkene borte, sier Karlsen.

Temaet kom opp under friluftskonferansen på Ramberg fredag der Trygve Steen i Arktisk kompetanse sa at: – Vi kan hente ut 20 millioner kroner årlig fra turistene uten at noen snur i døra

Maria Karlsen ser for seg at en del av deltakeravgiften skal gå til å finansiere fellesgodetiltak.

The Arctic Triple er også villig til å påta seg oppgaven med å drive fram prosjekter, søke midler, skaffe sponsorer og koordinere.

– Vi kunne for eksempel bidra til å sikre stien til Tjeldbergtind det ene året, til Festvågtinden det neste året, sier Karlsen.

Hun tror deltakerne i løpene vil sette pris på å bidra til å bevare Lofoten for de som kommer etter oss.

– I flere slike løp blir man diskvalifisert om man kaster fra seg søppel. Det sier litt om hvor sterkt naturfokuset er i disse miljøene, sier Karlsen.

Bildeserie

Se bildene fra Lofoten Triatlon!