Organisasjonen The Arctic Triple er plassert i Svolvær og arrangerer Lofoten Ultra Trail, Lofoten Skimo og Lofoten Triathlon.

Les også:Vel blåst for The Arctic Triple

Merkevare

Organisasjonen har planer om et markedsutvikiklingsprosjekt som har som mål å gjøre arrangementet til en ny internasjonal merkevare.
-Gjennom strategisk og godt markedsarbeid vil organisasjonen The Arctic Triple gjøre den arktiske regionen og Nord-Norge kjent innenfor et nytt og betalingsdyktig marked, heter det i søknaden.

Markedsutviklingsprosjektet er organisert som et bedriftsnettverk der Thon Hotell Lofoten, Scandic Svolvær og The Arctic Triple er partnere.

The Arctic Triple har kostnadsberegnet prosjektet til tre millioner. Halvparten er tilskudd fra Innovasjon Norge, mens egeninnsats fra nettverksbedriftene er beregnet til 1.1 millioner. I tillegg er det søkt om til sammen 400.000 kroner fra Vestvågøy, Vågan, Flakstad og Moskenes.

-Ikke regionalt forankret

Da næringsutvalget i Vestvågøy behandlet søknaden var rådmannens innstilling om at Vestvågøy ikke skulle bidra til prosjektet.
– Prosjektet framstår som et bedriftsnettverksprosjekt med tre aktører, 2 hotell i Svolvær og organisasjonen The Arctic Triple. Prosjektet er ikke regionalt forankret på noen måte. Det framgår heller ingen steder i prosjektbeskrivelsen at det skal være aktiviteter andre steder i Lofoten. Tvert imot viser nettsiden til The Arctic Triple at alle tilreisende skal ledes til Svolvær eller Henningsvær. Det er ingen tvil om at arrangementet The Arctic Triple har potensial til å bli et stort arrangement for Lofoten framover, men slik det er organisert og planlagt vurderes det som lite interessant for Vestvågøy kommune å engasjere seg i prosjektet, heter det i rådmannens innstilling.

Næringsutvalget var enige med rådmannen og søknaden ble avslått.

Les også: Vant den ultimate styrkeprøven: – Nå selger vi leiligheten i Oslo og flytter hit!